Úterý, 30. dubna 2024

Policie v centru Moskvy odhalila tajné závodiště švábů

Policie v centru Moskvy odhalila tajné závodiště švábů

Přímo v centru Moskvy dnes ruská policie odhalila tajné závodiště švábů. Na centrální třídě Novyj Arbat policisté zajistili kóje s dobře živeným hmyzem a zabavili i zařízení sázkové kanceláře. Kromě švábů mohli zájemci sázet i na dostihy krys.

Z datových nosičů podle agentury Interfax vyšetřovatelé zjistili seznamy klientů sázkové kanceláře, která fungovala jen několik set metrů od moskevského Kremlu. Péči o závodníky měla na starost skupina najatých gastarbeiterů, kteří žili spolu se svými svěřenci v nevyhovujících sklepních podmínkách. Razii asistovalo komando přepadového oddílu OMON.

Hazardní hry všeho druhu jsou v Rusku navzdory státním zákazům výnosný byznys. Sází se nejen na závody švábů a krys, ale například i na to, kdy padne běloruský diktátor Alexandr Lukašenko, či jak dlouho ještě vydrží bolševický vůdce Vladimir Uljanov-Lenin ve svém mauzoleu na Rudém náměstí.

Před dvěma lety policie při mohutném zátahu rozbila síť nelegálních heren u Moskvy, která vynášela v přepočtu nejméně 90 milionů korun měsíčně. Až 80 procent zisku putovalo do kapes zkorumpovaných prokurátorů a policejních důstojníků.

Roční obrat ruského hazardu se odhaduje na šest miliard dolarů (asi 120 miliard korun).

O hmyzu nezávodním/jedlém více na www.HmyzNaTaliri.cz :-)

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů