Modrásek černočárný (Pseudophilotes baton) (Bergsträsser, 1779) je atlanto-mediteránní, celoevropsky ustupující druh s rozšířením od Pyrenejského poloostrova do střední Evropy, kde má východní hranici areálu. Na jihu prostupuje celým Apeninským poloostrovem a našemu území nejbližší lokality jsou v Bavorsku a západním Rakousku. Na rozdíl od jednogenerační populace převládající pro jižní a patrně i jihozápadní Čechy má modrásek ve většině areálu zpravidla dvougenerační vývoj (květen - červen, srpen - září).
Vyhynul nám v Česku modrásek černočárný?
26. února 2022 21:15
Chráněná území
Celý článek: https://www.casopis.ochranaprirody.cz/vyzkum-a-dokumentace/vyhynul-nam-v-cesku-modrasek-cernocarny/
Zdroj: Ochrana přírody