Recept - Vajíčkový letní salát s ředkvičkami a kedlubnou
Ingredience:
Ingredience:
- 4 vejce
- 2 svazky ředkviček
- polníček
- salátová okurka
- ledový salát
- 2 jarní cibulky
- kedlubna
Ingredience na zálivku:
- olivový olej
- šťáva z citronu
- 1 lžička dijonské hořčice
- cibule šalotka
- mořská sůl
- pepř
Postup:
Vejce uvařte natvrdo a oloupejte. Dvě vejce rozkrájejte na menší kousky a zbylá dvě na měsíčky (využijete na ozdobení salátu). Zeleninu nakrájejte nadrobno, kedlubnu na tenké proužky, saláty natrhejte, z jarní cibulky nakrájejte jen nať. Vše smíchejte do salátové mísy a ochuťte zálivkou, kterou jste si připravili smícháním olivového oleje, šťávy z citronu, dijonské hořčice, nadrobno nakrájené šalotky a dochuťte solí a pepřem. Na závěr ozdobte měsíčky vajíček.
Zdroj: Naturhouse, Naturhouse-cz.cz
Sdílet článek na sociálních sítích