Pondělí, 29. dubna 2024

První pátek v dubnu - Pěšky do práce

Dobré pro vaše fyzické zdraví, dobré pro vaše duševní zdraví, dobré pro planetu. Udělejte si ráno trochu času na procházku do práce a získejte všechny tyto výhody.

První pátek v dubnu - Pěšky do práce

Chodit do práce pěšky, kdo by to dnes dělal? Je zřejmé, že se vším tím spěchem, který musí většina lidí ráno udělat (a možná pětkrát stisknout tlačítko odložení, než vylezou z postele!), může vést k tomu, že se stěží dostanete do práce včas a jedete autem... kdo má čas na to. Jít do práce?


No, Walk to Work Day je příležitostí změnit tuto rutinu, přidat k ní trochu více času a zjistit, jak pomalejší začátek dne, který zahrnuje rychlou chůzi, může vést k celkově efektivnějšímu životu. V tomto věku rostoucího povědomí o tom, jak sedavý přístup ovlivňuje zdraví člověka, může chůze do práce znamenat obrovský rozdíl v životech lidí a jejich délce života.

Srdce Walk to Work Day samozřejmě není založeno pouze na péči o lidské fyzické a emocionální zdraví, ale ve skutečnosti se zabývá zdravím planety jako celku. Zřeknutí se jízdy autem tam a zpět do práce je jeden malý způsob, který může znamenat velký rozdíl v prevenci větších škod na zemském prostředí. A je to zdravé i pro vás!

Připravte se tedy na Walk to Work Day - abyste si mohli užívat osobních výhod a zároveň pomáhat planetě.


Historie Dne chůze do práce
Časopis Prevence vytvořil a propagoval tento den v roce 2004 ve snaze poskytnout svým čtenářům nejen informace, ale i kreativní strategie ke zlepšení jejich zdraví a kvality života. Jakmile to začalo, tento den se rychle chopilo americké ministerstvo zdravotnictví a sociálních služeb, které o této myšlence uvažovalo už roky předtím. V následujících letech došlo k silnému vzájemnému tlaku na tento svátek a nadále je oslavován a podporován, oficiálně i neoficiálně, různými lidmi a na místech po celém světě!

Chůze do práce poskytuje úžasné zdravotní výhody jinak sedavému člověku. Čas navíc nutný k chůzi do práce pomáhá probudit člověka a strávit čas pročištěním hlavy, aby mohl pozdravit den v něčem méně než ve spěchu. To vede k lepšímu fyzickému zdraví, stejně jako k lepší duševní bystrosti a špičkovým výkonům v práci.

Ve světě, kde lidé tak často zapomínají, že život je víc než jen práce a spánek, jim tento čas navíc může pomoci věnovat čas tomu, aby ocenili věci, které jim obvykle chybí. Ať už je to jen pocit větru na kůži, slunce nad hlavou, padající déšť, zvuk ptáků nebo jen aktivita a život města všude kolem, Walk to Work Day pomáhá lidem v některých oblastech znovu propojit jejich prostředí. velmi důležité způsoby.

Navíc chůze do práce znamená, že lidé používají svou vlastní tělesnou energii, místo aby se spoléhali na to, že je do práce odveze auto. Je zřejmé, že se jedná o mnohem šetrnější způsob fungování, který uvolňuje část stresu kladeného na Zemi z používání fosilních paliv nebo jiných energií, snižuje znečištění a minimalizuje uhlíkovou stopu každého člověka.

Ti, kteří jsou příliš daleko od svých pracovišť na to, aby celou cestu prošli pěšky, mohou určitě využít tento den pěšky na veřejnou dopravu, jako je zastávka autobusu nebo metra, a pak dojít z konečné zastávky do práce. A ti, co pracují z domova? Mohou si naplánovat svižnou ranní procházku po okolí, než si sednou ke stolu, aby se dostali do práce, nebo čas oběda využít k procházce.

Bez ohledu na to, chůze je super zdravý a šetrný způsob, jak začít den. A doufejme, že se to změní ve zvyk, který se praktikuje jednou za měsíc, jednou za týden nebo dokonce každý den!
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů