Pondělí, 29. dubna 2024

Pozvánka - ReFashanda

Pozvánka - ReFashanda

ReFashanda je 2denní prodejně-prezentační přehlídka udržitelné módy, oděvních a bytových doplňků, nebudou chybět workshopy, kreativní dílny, besedy či přednášky. Součástí bude také módní přehlídka.

Ve spolupráci se SŠ uměleckých řemesel Ostrava proběhne na ReFashandě v pátek 5. dubna projektové dopoledne pro žáky 2. stupně ZŠ a nižšího stupně SŠ. Jeho součástí bude také k vidění film ,,Co se nenosí", který bude promítán v rámci vzdělávacího programu Jeden svět na školách od organizace Člověk v tísni. Po oba dny se návštěvníci mohou těšit na zónu věnující se řemeslům a tradici v čele s oblíbeným Centrem tradičních technologií Příbor.

Páteční program vyvrcholí komponovaným programem ,,O udržitelné módě". Atraktivní formát povídání, módní přehlídky i ukázek praktického tvoření přímo na pódiu. S ostravskou módní návrhářkou Marcelou Vymyslickou si bude povídat i tvořit kreativní ředitel FA FASHIONABLE a stylista Luděk Šmehlík.

Nabitý program čeká návštěvníky v sobotu 6. dubna. Pepa Libický, kterého znají diváci kutilského pořádá na TV Prima, vyráží druhým rokem na ReuseROADSHOW. A jako první zastávku zvolil právě ReFashandu!
Od 10 do 18 hodin tento známý propagátor udržitelného životního stylu a inovativního používání technologií přizve hosty, kteří návštěvníky inspirují a přinesou jim také praktické ukázky reuse-reduce-recycle hodnot. Spolu s ReuseROADSHOW na cesty vyráží také Reuse dny pořádané Reuse federací nábytkových bank a reuse center. Demonstrované techniky a postupy si návštěvníci mohou vyzkoušet, zapojit se a přidat ruku k dílu. Mezi hosty Pepy Libického bude například Lucia Garcia, která se postará o renovaci nábytku nebo Michal Plundra, který poradí jak na přírodní zahradu.

ReFashandu tvoří také zajímaví prodejci, kteří se věnují právě udržitelnému stylu. Tvoří z ekologických a bio materiálů, vyrábí vlastní autorskou tvorbu, jsou ohleduplní k naší planetě a maximálně lokální. Díky těmto nadšencům zakoupí návštěvníci oblečení, šperky, látky, vintage a second hand kousky, bytové doplňky, kabelky nebo kosmetiku

Bližší informace jsou dostupné na webu, Facebooku nebo Instagramu.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů