zpravodajství životního prostředí již od roku 1999

BioAbecedář Hanky Zemanové

12.09.2010
Biopotraviny
BioAbecedář Hanky Zemanové
Nová kniha autorky bestselleru Biokuchařka Hanky Zemanové, nejlepší kuchařské knihy roku 2006

Dlouho očekávaná nová kniha Hanky Zemanové, propagátorky biopotravin a biovaření, je jakousi "biobiblí" - souhrnným a přehledným průvodcem pro příznivce trendu bio a biovaření i pro ty, kdo se zajímají o zdraví a zdravý životní styl.

  • Co je to špaldová mouka a jak ji používat?
  • Jaký je rozdíl mezi celozrnným a vícezrnným pečivem?
  • Proč je biokuře dražší? A je opravdu i lepší?
  • Jaké sladkosti jsou pro děti nejvhodnější?
  • Jak uvařit luštěniny, aby vás nenadýmaly?
  • Jak rozpoznat a nakoupit nejkvalitnější mléko, maso či zeleninu?
  • Je zdravější máslo, nebo margarín?
  • Jíst, či nejíst maso?
  • Co je to bedýnkování a kde najít svého farmáře?
  • Čím vším se dá sladit místo cukru a jak?
  • Co je to quinoa, cizrna, kamut, rýžové mléko či konopný olej?
  • Jsou biopotraviny opravdu zdravější?


Odpovědi na všechny tyto a mnoho dalších otázek najdete v BioAbecedáři. Hanka shromáždila výsledky vědeckých výzkumů, doporučení odborníků, srovnání pohledů západní i čínské dietetiky, názory auyrvédy a makrobiotiky.
Poradí, k čemu se hodí jednotlivé biosuroviny, jak je vybírat a správně připravovat.
V receptové části kniha přináší spoustu vyzkoušených receptů, díky nimž se zdravé potraviny mohou stát součástí jídelníčku každé rodiny. Vyzkoušejte třeba čočkovo-dýňovou polévku, cizrnu s rajčatovou omáčkou, pomazánku z červené čočky, těstovinový salát s uzeným tempehem, pohankovo-špaldové palačinky s cibuládou nebo třeba jahelné bramboráky se lněným semínkem, švestkovo-mandlové kuličky.
Část plná eko- a biokontaktů je samostatnou informační přílohou, obsahující užitečnou reklamu, důležité kontakty, tipy na zajímavé knihy, informační zdroje, odkazy na výzkumy apod.

  • Základní příručka pro všechny, kdo se zajímají o kvalitu jídla, zdraví a o bio
  • Kompletní průvodce světem biopotravin
  • Odpovědi na mnohé otázky ohledně výživy
  • Rady, jak rozpoznat potraviny vysoké kvality
  • Přehled vybraných biopotravin na trhu, rady pro jejich nákup a použití v kuchyni
  • Přes 60 vyzkoušených receptů a jejich variací


O autorce

Mgr. Hanka Zemanová založila PRO-BIO ligu, pobočku Svazu ekologických zemědělců zaměřenou na osvětu v oblasti ekologického zemědělství a biopotravin. Se svým mužem založila společnost Albio, po jejímž prodeji vybudovali Biopekárnu Zemanku. Hanka je odbornicí na biovaření, autorkou úspěšné Biokuchařky a maminkou tříleté Natálky.

Na odbornou správnost dohlédla Mgr. Margit Slimáková, poradkyně pro výživu a wellness s více než dvacetiletou praxí získanou především v ČR, Německu, Číně, USA a Francii.

Obchodní informace
Mnoho barevných fotografií receptů a postupů na křídovém papíře, formát 210 x 220 mm, pevná vazba, 440 stran, 699 Kč
ISBN 978-80-87049-30-3
Vyjde v září 2010

Nakladatelství Smart Press vydává úspěšné původní české kuchařky s výjimečnou grafickou úpravou a atraktivními fotografiemi: kromě kuchařek Hanky Zemanové např. Kuchařka pro dceru Jany Zatloukalové, která se stala bestsellerem již po třech týdnech prodeje, a její pokračování Vánoční Kuchařka pro dceru, Kuchařka Zpátky domů Hanky Michopulu (vyšla již ve dvou vydáních), Olivová, Mořská a Sladkovodní kuchařka z edice Jídlo jako lék.


Andrea Pitková
Redakce: Terronská 985/51, 160 00 Praha 6
E-mail: pitkova@smartpress.cz
Telefon: 233 320 075, Mobil: 775 265 335
www.smartpress.cz
Facebook: Nakladatelství Smart Press

Komentáře k článku. Co si myslí ostatní?

Další články
Chystané akce
Ekologický institut Veronica
28
8. 2017
28.8-3.9.2017 - Ostatní akce
Centrum Veronica Hostětín, Hostětín 86
E-expert, spol. s r.o.
26
10. 2017
26-27.10.2017 - Konference
Hotel SOREA MÁJ, Liptovský Ján, Slovensko
Podněty ZmapujTo
Mohlo by vás také zajímat
Naši partneři
Složky životního prostředí