Pátek, 29. března 2024

Praha 7: Pilotní projekt třídění odpadu v domech

Praha 7: Pilotní projekt třídění odpadu v domech

Praha 7 zveřejnila na podzim minulého roku nabídku získat zdarma kontejnery na tříděný odpad přímo do domu. Do tohoto pilotního projektu se přihlásilo 132 domů. V těchto dnech jsou kontejnery do domů doručovány. Od začátku února začne jejich pravidelné vyvážení.

,,Jsem velmi rád, že se Praze 7 ve spolupráci s hlavním městem Prahou podařilo tento pilotní projekt nastartovat. Když chceme, aby naši občané třídili odpad, je důležité zajistit, aby kontejnery byly pro každého co nejlépe dostupné. Pevně věřím, že tento projekt bude občany motivovat k vyššímu třídění odpadu a zároveň nám pomůže zlepšit čistotu v okolí kontejnerů na tříděný odpad v ulicích," uvedl starosta Prahy 7 Jan Čižinský.

Praha 7 se v minulém roce pustila do boje s nepořádkem kolem přeplněných kontejnerů na tříděný odpad. S hlavním městem se podařilo dohodnout častější vyvážení na šestnácti nejproblematičtějších místech. Praha 7 zároveň navázala spolupráci s Armádou spásy, která radnici poskytuje brigádníky z řad svých klientů. Ti se o sobotách a nedělích starají o úklid kolem všech kontejnerů na separovaný odpad. Přes všední dny zde uklízí nasmlouvaná firma.
O víkendu však úklid zajištěn nebyl. Často pak docházelo k tomu, že se odpadky hromadily mimo kontejnery, odkud se roznesly do okolí. Pilotní projekt ,,Kontejnery do domů", který Praha 7 realizuje ve spolupráci s hl. m. Prahou a Pražskými službami a.s., je dalším krokem, jak situaci zlepšit.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů