Sobota, 20. dubna 2024

Praha podpoří ekologické projekty granty za 20 milionů korun

Praha podpoří ekologické projekty granty za 20 milionů korun

Pražští zastupitelé dnes schválili granty na projekty v životním prostředí. Celkem město rozdělí 20 milionů korun mezi více než stovku žadatelů. Peníze půjdou například pro občanská sdružení, školy nebo ekologické spolky. Na magistrátu se sešlo na 183 žádostí od 103 žadatelů v celkové požadované sumě 44 milionů korun.

Původně město zamýšlelo rozdělit o osm milionů korun méně, částka poté navýšilo. Magistrát vybral 120 projektů od 73 žadatelů. Projekty v hodnotě do 200.000 již schválili radní, ty zbylé dnes odsouhlasili zastupitelé.

Z celkové sumy půjde největší částka na projekty v ekologické výchově, a to zhruba 7,4 milionu korun. Do výuky a vzdělávání v rámci škol vydá město přibližně pět milionů korun a na veřejnou zeleň zhruna tři miliony korun.

Peníze dostanou například Česká společnost ornitologická nebo Český svaz ochránců přírody, kteří obdrží vždy přes 200.000 korun. Společnost Na Ovoce dostane 220.000 korun na výsadbu veřejného ovocného sadu na Násirově náměstí.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů