Čtvrtek, 28. března 2024

Lesníci z Arcibiskupských lesů představovali dětem život v lese

Lesníci z Arcibiskupských lesů představovali dětem život v lese

Biskupice: Jaká zvířata žijí v našich lesích, čím se živí a jak tráví zimu, to vše se dozvěděly děti z mateřské školy v Biskupicích, kam dorazili lesníci ze společnosti Arcibiskupské lesy a statky Olomouc se svým programem.

,,Během hodinové přednášky se předškoláci názorně seznámili se zvířaty, která obývají naše lesy. K dispozici navíc měli různé druhy paroží a kožešin, takže si vše mohli potěžkat a důkladně osahat," vysvětluje Ing. Tomáš Lenhart z polesí Mírov, který spolu s kolegou naučný program připravil.

Poznávání zvířat ocenily nejen děti, ale i samotní pedagogové mateřské školy. ,,Dětem i nám se výklad velice líbil. S programem jsme byli moc spokojení a chceme tak poděkovat za uskutečnění," vzkazuje ředitelka Mateřské školy Biskupice Alena Koutná.

Vzdělávací program pro děti v mateřské škole byl první vlaštovkou k připravovaným akcím v rámci lesní pedagogiky, které chtějí lesníci realizovat.

,,Rádi bychom do budoucna uspořádali více podobných programů, kde bychom dětem i široké veřejnosti představili ekosystém a fungování lesa přímo v našem polesí," uzavírá Ing. Tomáš Lenhart ze společnosti Arcibiskupské lesy a statky Olomouc s.r.o.

foto: MŠ Biskupice

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů