Čtvrtek, 18. dubna 2024

Hasiči hledají ohnisko požáru skládky na Litoměřicku

Hasiči hledají ohnisko požáru skládky na Litoměřicku

Už třetí den likvidují hasiči požár skládky v Želechovicích na Litoměřicku. Na místě zasahuje deset hasičských jednotek. Hasiči se snaží zásah ukončit. V současnosti hledají ohnisko požáru, řekl dnes ráno ČTK mluvčí krajských hasičů Lukáš Marvan.

"Navýšili jsme jednotky, protože se nám doposud nepodařilo ten požár zlikvidovat," uvedl mluvčí s tím, že hromada odpadu prohořívá do hloubky. "Hromada odpadků je do hloubky rozhrabávána a prolévána vodou," řekl.

Požár se podle Marvana nešíří, ale hasičům se zatím nepodařilo dostat k ohnisku požáru, a není tedy jasné, kdy se jim podaří oheň zlikvidovat.

Stále platí, že lidé v okolních obcích by neměli větrat. V ovzduší je stopové množství škodlivin. Dnes na místo opět vyjede měřicí vůz na měření škodlivých látek.

Skládka hoří od nedělního rána, kdy tam vyjelo šest hasičských jednotek, zasahovalo přes 30 hasičů. Hoří na místě, kde hasiči opakovaně zasahovali v létě. Požár zasáhl plochu zhruba 70krát 70 metrů. Příčinu nynějšího vzplanutí zatím hasiči neznají. Vodu berou hasiči z Labe.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů