Čtvrtek, 28. března 2024

ENERGY FINANCIAL GROUP SPUSTILA PRODEJ ZELENÉ ENERGIE

ENERGY FINANCIAL GROUP SPUSTILA PRODEJ ZELENÉ ENERGIE

Investiční skupina Energy financial group (EFG) spouští k začátku roku 2021 nový projekt s názvem EFG Green energy, jehož prostřednictvím bude nabízet elektřinu a plyn z obnovitelných zdrojů přímo koncovým zákazníkům. Veškerá distribuovaná energie je vyráběna ve vlastních provozech EFG, proto je ve srovnání s konkurencí cenově dostupnější. Spolu s novým projektem spouští EFG také nový prodejní web.

,,Projektem EFG Green energy de facto uzavíráme portfolio námi nabízených služeb a děláme důležitý krok směrem k zákazníkovi. Elektřina, kterou si u nás koupí, pochází z obnovitelných zdrojů, jako je například biologicky rozložitelný odpad. Svoz odpadu do našich zařízení si zajišťujeme sami, tudíž máme celý výrobní a prodejní cyklus plně pod kontrolou - od zajištění vstupní suroviny přes výrobu energie až po její distribuci koncovým zákazníkům," vysvětluje Tomáš Voltr, výkonný ředitel Energy financial group.

Elektrická energie nabízená prostřednictvím EFG Green energy je vyrobena výhradně z obnovitelných zdrojů, např. biologicky rozložitelného odpadu (prošlé potraviny, gastroodpad, jedlé tuky, oleje atd.), a pochází z České republiky. Díky využití moderních technologií je její výroba v porovnání s fosilními palivy cenově výhodná a s ohledem na přímou distribuci nemusí zákazníci připlácet ani za zprostředkování třetím stranám.

,,Naše ceny jsou nastavovány tak, aby byly pro koncové zákazníky co nejvýhodnější, a jsme schopni je flexibilně měnit a uzpůsobovat. Díky tomu jsme plně konkurenceschopní. Zároveň věřím, že je náš nový projekt zajímavý i pro investory, protože se stávají součástí výroby energie coby koncového produktu a zároveň ji sami mohou využívat. Aktuálně mohou zájemci investovat do našich projektů formou nákupu veřejně nabízených dluhopisů," doplňuje Tomáš Voltr.

Spolu se zahájením činnosti EFG Green energy byl spuštěn také nový web efg-energy.cz, na němž zájemci najdou veškeré potřebné informace a kontaktní údaje. Přechod na zelenou elektřinu se tak dá zařídit pohodlně a zcela online z pohodlí domova.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů