Sobota, 27. července 2024

Sněmovní výbor pro životní prostředí povede Krutáková

Sněmovní výbor pro životní prostředí povede Krutáková

Sněmovní výbor pro životní prostředí povede Jana Krutáková (STAN), která je poslankyní od roku 2017. V minulém funkčním období byla členkou tohoto výboru a předsedkyní jeho podvýboru pro udržitelný rozvoj. V dnešní tajné volbě získala hlasy všech 18 přítomných členů výboru, neměla protikandidáty. Krutáková v čele výboru nahradila Danu Balcarovou (Piráti), která v letošních sněmovních volbách mandát poslankyně neobhájila.

Bývalá starostka městyse Moravská Nová Ves na Břeclavsku Krutáková pracovala jako ředitelka akciové společnosti Hantály Velké Pavlovice, která se zabývá likvidací a nakládáním s komunálním odpadem na Břeclavsku a Hustopečsku. Je také členkou komise životního prostředí Svazu měst a obcí a manažerkou Dobrovolného svazku obcí Čistý Jihovýchod.

Čtyřmi místopředsedy dvacetičlenného výboru se stali bývalá předsedkyně podvýboru pro technickou ochranu životního prostředí Eva Fialová, bývalý předseda podvýboru pro vězeňství Petr Sadovský (oba za ANO), Jan Bureš (ODS) a Jiří Kobza (SPD), který byl v minulém funkčním období místopředsedou výboru pro evropské záležitosti.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů