Čtvrtek, 25. dubna 2024

V Olomouci jsou opět v provozu sběrné dvory, uzavřeny byly kvůli covidu

V Olomouci jsou opět v provozu sběrné dvory, uzavřeny byly kvůli covidu

Technické služby města Olomouce (TSMO) opět zprovoznily dva sběrné dvory, které byly uzavřeny v úterý 23. listopadu kvůli rostoucímu počtu pracovníků nakažených koronavirem. Sběrné dvory jsou v běžném provoz od soboty, sdělil dnes ČTK ředitel TSMO Pavel Dostál..

"Doma jsme měli přes 40 pracovníků, a nemohli tak naše služby zajistit v plné kvalitě," uvedl Dostál, podle kterého se technické služby musely soustředit na zajištění svozu komunálního odpadu. Firma značně přeskupila pracovní síly, aby vůbec mohly do ulic vyjet svozové vozy. V posledních týdnech totiž onemocnělo covidem-19 také velké množství řidičů.

TIP: Sběrné dvory v celé ČR (včetně otevíracích hodin) naleznete v mapě projektu www.KAMsNIM.cz

Rozhodnutí o uzavření sběrných dvorů v Olomouci padlo v druhé polovině listopadu poté, co onemocněla zhruba třetina pracovníků, kteří mají jejich provoz na starost. Sběrné dvory byly v Olomouci uzavřeny i loni v březnu na začátku epidemie koronaviru. Otevřeny byly v dubnu, avšak pro pohyb v nich tehdy platila přísnější pravidla. Město s otevřením sběrných dvorů zbytečně neotálelo, protože se obávalo vzniku černých skládek.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů