Pátek, 26. dubna 2024

Videozáznam z konference Data a životní prostředí 2

Videozáznam z konference Data a životní prostředí 2

Na konci března jsme uspořádali již druhou konferenci z cyklu Data a životní prostředí, které si kladou za cíl seznámit odbornou i laickou veřejnost s tématem data v životním prostředí.

První konference se uskutečnila na podzim minulého roku a seznámila účastníky se specifiky dat o životním prostředí, s dobrou praxí v oblasti práce s daty, s behaviorálními aspekty, s šířením informací a dezinformací, s trendy a nástroji pro zpracování dat, s datovou žurnalistikou apod. Její záznam jsme zveřejnili zde.

Druhá konference se věnovala problematice optimalizace systému příjmu, validace, zpracování a reportingu dat v oblasti životního prostředí, kterou rozvíjíme prostřednictvím projektu Národní environmentální reportingová platforma (NERP, více o projektu zde). Rovněž z této akce jsme pořídili záznam, který můžete shlédnout zde.

Zdroj: CENIA

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů