Pátek, 29. března 2024

Na MŽP končí státní tajemník Jan Landa, z funkce odchází na vlastní žádost

Na MŽP končí státní tajemník Jan Landa, z funkce odchází na vlastní žádost

Na ministerstvu životního prostředí (MŽP) končí státní tajemník Jan Landa. Vyplývá to z programu středečního zasedání vlády, která má o odvolání na Landovu žádost rozhodnout. Dominika Pospíšilová za MŽP na dotaz ČTK napsala, že Landa chce odejít ze soukromých důvodů. Landa je státním tajemníkem na ministerstvu od listopadu 2015. Nyní je v druhém funkčním období, které započal v roce 2020. Na úřadu má skončit k 15. červnu. Ve středu vláda také vyhlásí výběrové řízení na jeho nástupce nebo nástupkyni. Návrh vládě předloží ministr vnitra Vít Rakušan (STAN).


"Státní tajemník MŽP Jan Landa požádal dopisem adresovaným náměstkovi ministra vnitra pro státní službu o odvolání ze služebního místa k 15. červnu 2022 z ryze soukromých důvodů," napsala na dotaz ČTK Pospíšilová.

Před nástupem do funkce státního tajemníka byl Landa na MŽP náměstkem. Dříve působil jako finanční ředitel petrochemické společnosti Unipetrol. Před nástupem na ministerstvo životního prostředí zastával funkci tajemníka Městského úřadu v Lovosicích.

Státní tajemník má podle zákona o státní službě postavení náměstka pro řízení sekce. Na starosti má mimo jiné organizační záležitosti, služební a pracovněprávní vztahy či odměňování zaměstnanců. Vláda jmenuje tajemníky na ministerstvech a úřadu vlády na pět let na základě výsledku výběrového řízení.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů