Pátek, 29. března 2024

Vrchlabí: Osvěta pro žáky a studenty k problematice odpadů

Vrchlabí: Osvěta pro žáky a studenty k problematice odpadů

Projekt TýDny bez odpadu, který si klade za cíl pomoci se snižováním produkce odpadu, oslovil během března a dubna více než tisíc dětí z vrchlabských základních škol a nižších ročníků gymnázia.

Děti se v rámci projektu podívaly na skládku v Dolní Branné, kde diskutovaly se zaměstnanci, shlédly několik ekofilmů a tématu se věnovaly i během výuky. To vše jim bylo inspirací při práci na vlastních týmových projektech. Jejich prezentace a vyhodnocení proběhlo v rámci závěrečné konference v Kulturním domě Střelnice.

TIP: Kam správně s vytříděnými odpady poradí spolehlivě aplikace www.KAMsNIM.cz

,,Třídění je dnes ve většině domácností naprostou samozřejmostí. Ještě efektivnější je ale vzniku odpadů předcházet. Lidé by se mnohdy měli zamyslet nad tím, zda skutečně potřebují vše, co nakupují, a jestli není možné vysloužilé věci místo vyhození do popelnice účelně zužitkovat. Například přibližně polovina komunálního odpadu se dá zkompostovat," řekl náměstek hejtmana Pavel Bělobrádek odpovědný za oblast životního prostředí, zemědělství a vodohospodářství.

Zdroj: NSZM

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů