Čtvrtek, 25. dubna 2024

Čepřovice: Skleník v MŠ, vlastní zelenina do kuchyně

Čepřovice: Skleník v MŠ, vlastní zelenina do kuchyně

,,Jsme mateřská škola na vesnici, děti tu mají k zahradničení o mnoho blíž než děti ve městech. Proto vznikl nápad, že bychom si mohli vydělat na vlastní skleník," přiblížila prvotní nápad ředitelka školky Ilona Louženská.

Slovo dalo slovo a věci se daly do pohybu. ,,S dětmi jsme na začátku školního roku začali tvořit různé výrobky, oslovili jsme podnikatele z okolí a pozvali jsme je na první dobročinný jarmark. Jeho výtěžek jsme chtěli použít na stavbu skleníku. Vysokou částkou se podílela i Nadace ČEZ," líčí ředitelka.

Těší ji, že i děti ve školce chápaly, jaký je cíl. ,,Děti věděly, že to, co vyrábí na jarmark, dělají pro dobrou věc. Budou moci s učitelkami sledovat, jak roste zelenina, jak se sklízí, získají zkrátka nové zkušenosti. Budeme vymýšlet, jak je dál zapojit. Dá se říci, že mateřské školy se k podobným aktivitám postupně vracejí," hlásí Ilona Louženská, že čepřovická školka jde s dobou. Mateřskou školu v Čepřovicích navštěvuje aktuálně 38 dětí.

Zdroj: NSZM

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů