Sobota, 20. dubna 2024

Světový týden vody

Jedná se o největší konferenci o globálních problémech s vodou. Světový týden vody je místem, kde lze zkoumat nové způsoby hospodaření s vodou a řešit největší výzvy lidstva: od potravinové bezpečnosti a zdraví po zemědělství, technologie, biologickou rozmanitost a klima.

Světový týden vody

SIWI již přes 30 let pořádá Světový týden vody. Dnes je to nejvlivnější hnutí na světě zaměřené na transformaci globálních problémů s vodou. World Water Week je přední konferencí o globálních problémech s vodou, která se koná každý rok od roku 1991. Týden přitahuje různorodou směs účastníků z mnoha profesních oblastí a ze všech koutů světa.

Světový týden vody 2024

Světový týden vody 2024 je zaměřen na spolupráci v oblasti vody, pro mír a bezpečnost v nejširším slova smyslu. Téma, Bridging Borders: Water for a Peaceful and Sustainable Future, nás žádá, abychom uznali regionální a globální propojení komunit a národů, a podtrhuje úsilí o spolupráci potřebné k dosažení mírové a udržitelné budoucnosti.

Světový týden vody také nabízí vodu jako nástroj, který lidem pomůže dosáhnout jejich cílů a vyřešit mnoho nejnaléhavějších problémů lidstva. V letech 2023-2027 nabízí SIWI zejména Světový týden vody jako arénu pro realizaci závazků přijatých na konferenci OSN o vodě 2023.

Prozkoumejte, jak nám voda může pomoci vypořádat se s největšími světovými výzvami, a zjistěte, jakou roli hraje voda v boji proti změně klimatu, chudobě a ztrátě biologické rozmanitosti. Týden bude utvářen stovkami svolávacích organizací, které podpoří pozitivní změny ve společném úsilí prostřednictvím budování kapacit a sdílení znalostí.

Seznamte se s jeho programem.

Zdroj: https://www.worldwaterweek.org/

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů