Pátek, 19. dubna 2024

V Nymburce budou od října svážet tříděný odpad od domu v celém městě

V Nymburce budou od října svážet tříděný odpad od domu v celém městě

Nymburk od října rozšíří svoz tříděného odpadu od domu na centrum města, Drahelice a Zálabí, nádoby na tříděný odpad tak budou v celém městě. Zájemci mohou o nádoby požádat na webu města, dostanou je na začátku září. Město chce snížit množství komunálního odpadu, cena za skládkování se oproti loňsku zdvojnásobila, informovala dnes mluvčí města Olga Vendlová.

"Úspěšně tím završujeme naše dvouleté snažení o zefektivnění třídění odpadů a snížení množství odpadu komunálního. To je totiž cesta k zajištění nižší ceny pro koncového uživatele," uvedl místostarosta Bořek Černý (Nymburk s klidem). Likvidace jedné tuny komunálního odpadu stála město loni 800 korun, letos to bude dvojnásobek. Pro všechny části Nymburka bude svoz směsného komunálního odpadu jednou za dva týdny.

O nádoby na tříděný odpad si mohou od srpna požádat také v Poděbradech, svoz tříděného odpadu město zahájí 5. září.

S cílem snížit rostoucí náklady týkající se komunálních odpadů založil Nymburk a další obce z regionu Polabské komunální družstvo. Nymburk, Poděbrady, Český Brod, Pečky, Poříčany a Radim od letoška nově společně řeší svoz, využití a další nakládání s odpady. V Nymburce se poplatky oproti minulému roku nezměnily, Poděbrady cenu o 150 korun na osobu snížily.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů