Středa, 1. května 2024

Kontejner ASEKOLu posloužil pro simulaci hašení elektromobilu

Kontejner ASEKOLu posloužil pro simulaci hašení elektromobilu

Společnost ASEKOL poskytla pro hasičské cvičení svůj upravený velkoobjemový kontejner pro simulaci hašení elektromobilu. A jak takové hašení elektromobilu probíhalo? Pro zajímavost jsme pro vás připravili krátké reportážní video z akce, kde můžete vidět profesionální zásah hasičů včetně použité záchranné techniky.

,,V dnešní době se elektromobily rozmáhají, hašení elektromobilů považujeme za velkou výzvu. V ČR podobná cvičení probíhají, snažíme se nezůstat pozadu a chceme být připraveni na tento typ zásahu," vyjádřil se velitel požární stanice Jihlava Jaromír Poul.

Hasiči nejdříve z elektromobilu vyprostili zraněnou osobu a poté pomocí dýmovnice simulovali požár auta. ,,Požár jsme tlumili pomocí vodních proudů. Na místo byl dopraven upravený kontejner, do kterého jsme vůz zatáhli a následně zatopili vodou. Elektromobil by zůstal v kontejneru naplněným vodou, dokud by nepřestal hořet," přiblížil velitel požární stanice. Během cvičení přišli hasiči na některá drobná zlepšení, které pomohou při hašení a manipulaci s poškozeným vozem. ,,Automobil je těžko řiditelný a přístupný, potřebujeme proto učinit několik úprav. Dále zjišťujeme, za jak dlouho jsme schopni zaplnit kontejner při standardním tlaku hydrantu. To vše je pro nás velkým přínosem," uzavřel Jaromír Poul.

Video ze zásahu naleznete zde.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů