Sobota, 20. dubna 2024

Deskové hry o ekologii, životním prostředí? Přinášíme 3 tipy

Deskové hry o ekologii, životním prostředí? Přinášíme 3 tipy
Máte rádi deskové hry? Co takhle propojit tuto aktivitu s tematikou ekologie, životního prostředí? Inspirujte se našim výběrem zajímavých her, které mohou zpříjemnit rodinný večer, zabavit děti a přiučit se základním principům ochrany přírody, udržitelnosti.
Mamiee Hra - Šetříme planetu Třídíme odpady
Odpady jsou velmi populární téma současnosti. Přechod na cirkulární ekonomiku je nevyhnutelný krok a tomu se snaží přizpůsobovat firmy i zákonodárci na evropské i národní úrovni. Existuje nějaká příležitost, jak předat tato aktuální témata těm nejmenším? Ano, jednou z možností může být rodinná hra Šetříme planetu Třídíme odpady od české firmy Mamiee s.r.o.
  • vhodné pro děti od tří let
  • materiál - pevný karton
  • přidaná hodnota: prohloubením vztahu k přírodě, rozvoj jemné motoriky, rozšíření slovní zásoby, tréning vizuální paměti
O čem je tato hra?
Doporučujeme zhlédnout video, které o této hře natočila známá zpěvačka Jitka Boho.
Desková hra Strážci přírody
Pravděpodobně se nenajde nikdo, kdo by neměl rád přírodu. Určitě i vy rádi vezmete své ratolesti na procházku do lesa a užíváte si krásných chvil na čerstvém vzduchu. Společně poznáváte krajinu kolem sebe, odpovídáte dětem na jejich zvídavé otázky nebo jen dohlížíte na to, jakou činností se děti dokážou zabavit. Možná přemýšlíte nad tím, jakou aktivitu zvolit na deštivé dny v rodinném kruhu? Co třeba si zahrát deskovou hru Strážce přírody?
O čem je tato hra?
Vyzkoušíte si, jaké to je být ochráncem přírody. Zjistíte, jaké činnosti každodenně řeší profesionální strážce přírody u nás.

Ochutnávka událostí ze hry ,,? Je třeba rozdělit úkoly a vybavení a vyrazit na cestu. Kdo půjde s dětmi na exkurzi? Kdo opraví lavičku a kdo pomůže zraněné vydře? Něco zvládne jeden strážce, na jiné úkoly jich bude potřeba víc. A stihneme to dřív, než nám další události přerostou přes hlavu?"
  • počet hráčů: 1-8
  • doporučený věk: od 8 let, ale s dospělým vedením ji mohou hrát i menší děti
  • způsob hry: Postup figurkou i události se řeší házením kostkou, tedy šanci vyhrát mají všichni stejnou bez ohledu na věk či vědomosti.
Zázraky přírody
Znáte rodinnou hru inspirovanou úspěšným televizním pořadem Zázraky přírody (produkce Česká televize)? Pakliže máte rádi vědomostní hry a zároveň přírodu je tato hra stvořená pro vás. Rozšiřte si své znalosti a vědomosti zábavnou formou v rodinném kruhu.
O čem je tato hra?
Správně odpovědět na 12 otázek v pěti kategoriích (zvířata, rostliny, chemie, svět kolem nás, fyzika). V závěru hry taktéž musíte zodpovědět otázku, která je vám vybrána vašimi soupeři.
  • počet hráčů 2 - 12
  • věk od 12 let
  • 1000 otázek a odpovědí
Autor: Lukáš Žaludek
zdroj dat: mamiee.cz, malystrazce.cz, mojedino.cz
zdroj obrázků: malystrazce.cz, mojedino.cz
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů