Pátek, 19. dubna 2024

Konference Povinnosti v podnikové ekologii - letos už po 7!

Konference Povinnosti v podnikové ekologii - letos už po 7!

23. listopadu 2022 proběhne v Praze již 7. ročník konference Povinnosti v podnikové ekologii. Pokud i vy chcete povýšit z plničů legislativních povinností na dirigenty ekologického orchestru vaší firmy a dozvědět se, jak to udělat elegantně a bez červených čísel, neváhejte a přijďte. Konference se přenáší také on-line.

Nakladatelství Verlag Dashöfer a portál ENVIprofi pořádají konferenci Povinnosti v podnikové ekologii již po sedmé, letos v termínu 23. listopadu. Jak upozorňuje organizační garantka konference Kristýna Lanová, počítá se letos s prezenční i on-line formou konference: ,,Doufám, že po 2 letech pandemických omezení lidé opět upřednostní setkání tváří v tvář a v karlínském hotelu Olympik Tristar se sejdeme v hojném počtu. Kdyby přesto někomu vyhovovala distanční forma, přímý přenos na YouTube jsme i pro letošek zachovali. Zájemci tak mohou vybírat z obou variant účasti".

Jaká témata se budou probírat?
V době energetické krize a strmě rostoucí inflace se zaměříme zejména na využití tzv. vedlejších produktů a předcházení vzniku zbytečného odpadu. ,,Abychom nevedli jen obecné řeči o udržitelnosti, snažili jsme se letos přijít s novým formátem a připravili pro posluchače řízenou panelovou diskusi na téma Předcházení vzniku odpadů & vedlejší produkt & neodpad. V ní probereme například úskalí využití palet a IBC kontejnerů, předcházení vzniku stavebního odpadu, nebo vedení výkopové zeminy v režimu vedlejšího produktu. Diskutovat a fundovaně odpovídat na všechny zapeklité dotazy z praxe budou ti nejpovolanější" doplňuje Lanová.
S cirkulární ekonomikou velmi úzce souvisí i správné postupy materiálového využití odpadů z pohledu základní chemické legislativy. Tím se diskuse plynule přesune do bloku chemických látek. Protože však podnikoví ekologové neřeší pouze odpady, navazují na tyto bloky další témata z vodohospodářství a IPPC a životního prostředí. I zde je toho totiž z pohledu podnikové ekologie mnoho nového k probrání.
Podrobnosti o programu a přednášejících a registrační formulář naleznou zájemci na www.konferencePPE.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů