Čtvrtek, 25. dubna 2024

Seriál online vzdělávání - kurz o energetické náročnosti námořní dopravy

Seriál online vzdělávání - kurz o energetické náročnosti námořní dopravy

Online kurz Introductory Course on Energy Efficient Ship Operation

Seriál unikátních vzdělávacích kurzů, které na českém či slovenském trhu nemají obdoby. Přinášíme recenze, komentáře, tipy na inspirativní, naučné, praktické kurzy od nejprestižnějších institucí na světě.
Zajímá vás, jak se řeší energetické úspory v lodním průmyslu? Jaké všechny povinnosti musí námořní přepravci dodržovat? Jak je to doopravdy s emisemi v lodní dopravě?
Recenze kurzu - Introductory Course on Energy Efficient Ship Operation, který byl vytvořen Global Industry Alliance to Support Low Carbon Shipping.
  • online
  • prestižní vzdělávání pod patronátem významných institucí
  • po úspěšném absolvování získáte certifikát
  • zdarma
Recenze kurzu
Předmět: kurz Introductory Course on Energy Efficient Ship Operation vám pomůže pochopit jakým způsobem snižuje a může snižovat námořní průmysl svou uhlíkovou stopu prostřednictvím praktických opatření. Zároveň se seznámíte s fakty a daty, díky kterým lépe pochopíte globální fungování lodní dopravy.
Členění: kurz má celkem 2 moduly. V prvním bloku se dozvíte základní informace globálním oteplování, emisích v lodním průmyslu, Mezinárodní námořní organizaci a jejich nástrojích. V druhém bloku budete mít možnost nahlédnout do praxe, jakým způsobem redukovat spotřebu energie a produkci emisí.
Jazyk: angličtina
Doporučená úroveň: střední náročnost (pozn. redakce). Pro absolvování kurzu je vhodné mít základní znalosti v oblasti uhlíkové stopy, skleníkových plynů. Zároveň jsou zde vysvětlovány parametry Mezinárodní úmluvy o zabránění znečišťování z lodí nebo index EEDI - energy efficiency design index.
Počet účastníků kurzu: neuvedeno
Délka kurzu: dle oficiálních materiálů cca 2 hod. Doporučujeme řádně prostudovat přiložené materiály z důvodu pochopení kontextu celé problematiky.
Typ kurzu: online dle svých časových možností.
Forma výuky: textové studijní materiály (vč. grafů, tabulek) + audiovizuální stopa (v angličtině)
Osvědčení o absolvování: absolvování celého kurzu je bezplatné. Pakliže chce účastník kurzu vystavit certifikát je nezbytné testy, které zakončují každý modul. Je třeba získat více než 70 % úspěšnosti z obou testů (máte k dispozici 3 pokusy na každý test).
Zhodnocení redakce:
Vynikající kurz, který vám ucelí/prohloubí znalosti o emisích v námořní dopravě a jakým způsobem lze dosáhnou jejich redukce. Navzdory poměrně krátkému obsahu kurzu se účastník dozví vše potřebné v dobře zpracovaných podkladech. Přidaná hodnota tkví především ve skutečnosti, že nahlédnete přímo pod pokličku provozu námořní dopravy a jejich specifik. Kurz výborně zapadne do vašeho portfolia kurzů, které se týkají uhlíkové stopy.
Autor: Lukáš Žaludek
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů