Čtvrtek, 28. března 2024

Je čas se přihlásit do konkursu na organizátora filmového festivalu EKOFILM

Je čas se přihlásit do konkursu na organizátora filmového festivalu EKOFILM

Kdo bude produkovat 49. a jubilejní 50. ročník Mezinárodního filmového festivalu EKOFILM? MŽP jako každoroční pořadatel tohoto prestižního soutěžního festivalu právě vypsalo výběrové řízení na organizátora na portálu Národní elektronický nástroj (NEN). Prostřednictvím nadlimitní veřejné zakázky v otevřeném řízení vybere MŽP produkční agenturu pro následující dva ročníky festivalu. Na jejich organizaci bude mít vítězná agentura k dispozici sedm milionů korun bez DPH.

Do MFF Ekofilm se ročně hlásí přes dvě stovky převážně dokumentárních snímků z celého světa. EKOFILM má kromě filmové soutěžní části i bohatý doprovodný program zaměřený na některé z aktuálních environmentálních témat současnosti. Festival každý rok navštíví na 4 tisíce diváků. Doprovodný program cílí na zvyšování informovanosti a zájem veřejnosti o problematiku životního prostředí. Buduje pozitivní vztah k přírodě a otevírá diskusi k nejrůznějším ekologickým tématům, a to prostřednictvím přednášek a workshopů s odborníky, diskuzí a besed se zajímavými hosty i tvůrci soutěžních filmů, koncertů a dalších forem kulturního programu. Předmětem chystané veřejné zakázky bude komplexní zajištění pořádání festivalu, a to z pohledu programového, organizačního, technického, personálního a marketingového.

Ministerstvo životního prostředí vypsalo výběrové řízení na kreativního a spolehlivého partnera Mezinárodního filmového festivalu EKOFILM. Lhůta poběží do 13. března 2023. Výzvu MŽP najdete na NEN.

EKOFILM je prestižní a osvědčenou akcí s dlouhodobou historií. Přispívá k otevírání celospolečenských debat na ožehavá environmentální témata současnosti. Vloni se věnoval ochraně klimatu, letos by se měl zaměřit na ochranu vody.

Pro více informací kontaktujte odbor komunikace MŽP - Blanku Nováčkovou (blanka.novackova@mzp.cz) nebo Martinu Hesounovou (martina.hesounova@mzp.cz).

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů