Pátek, 19. dubna 2024

Teplá voda pro firmy - levně a spolehlivě ji zajistí?

Teplá voda pro firmy - levně a spolehlivě ji zajistí?
Tento zdroj tepla a teplé vody najdete tam, kde jsou důležité stabilní dodávky levné vody, tj. nemocnice, hotely, domovy pro seniory, prádelny, prostory pro zpracování potravin či u provozovatelů teplárenských sítí.
Až na 100 000 litrů teplé vody o výstupní teplotě 90 °C se mohou těšit majitelé tepelného čerpadla MHI Q ton využívajícího při svém provozu revoluční technologii EcoCute původem z Japonska. Chladivo EcoCute eliminuje všechny hlavní slabiny tepelných čerpadel vzduch/voda, tj. svým majitelům přináší tyto výhody:
- Tepelné čerpadlo si díky EcoCute zachovává 100 % výkonu i při venkovních teplotě -7 °C.
- Tepelná čerpadla využívající technologii EcoCute jsou schopna dodat vodu o výstupní teplotě až 90 °C i při venkovní teplotě - 25 °C.
- EcoCute umožňuje tepelným čerpadlům fungovat bez elektrokotle i v hlubokých mrazech.

Při práci bere ohled na životní prostředí
Provoz tepelného čerpadla MHI Q-ton má nulový negativní vliv na ozónovou vrstvu, jeho hodnota GWP (Global warming potential) pak činí 1, kdy emise CO2 jsou nižší o 74 % v porovnání s elektrokotlem a o 76 % nižší v porovnání s kotlem na zemní plyn.

Překvapí i nízké investiční náklady
Zároveň, s tepelným čerpadlem MHI Q ton jsou spojeny srovnatelné investice jako s nejúspornějšími čerpadly v energetické třídě A+++ a o cca 40 % nižší investice v porovnání s tepelnými čerpadly země/voda s vrty.

Více informací o MHI Q ton najdete na této stránce webu společnosti GT Energy s.r.o., jež se oblastí úspor energií a dodávkami úsporných technologií zabývá od roku 1997: https://www.gt-energy.cz/cz/q-ton-vysokoteplotni-vzduch-voda
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů