Neděle, 19. května 2024

Z lesa na stůl

Z lesa na stůl

Unikátní projekt státních podniků - Lesy České republiky a Vojenské lesy a statky ČR.

,,Myslíte, že zvěřina je drahá? A když si na ní chcete pochutnat, tak musíte do restaurace? To se nyní mění. Na lesních správách Lesů ČR a divizích Vojenských lesů a statků jsme zahájili přímý prodej zvěřiny. Stačí si vyhledat na naší mapě nejbližší lesní správu a vyplnit objednávkový formulář. A pak si jen vybrat jeden z receptů přímo od našich lesníků," uvádí hlavní informační portál zlesanastul.cz
  • maso pocházející ze zvěře z volné přírody
  • vysoká kvalita
  • maso vyniká svou chutí, vysokým podílem bílkovin, minerálních látek
  • hluboká tradice v ČR
Prodejní místa
Interaktivní mapa nabízí přehled prodejních míst, které jsou ve správě Lesů ČR nebo Vojenských lesů a statků ČR.
K dispozici jsou kontaktní údaje na odpovědné osoby vč. ceníku zvěřiny. Je třeba dopředu ověřit dostupnost zvěřiny a následně zamluvit přes objednávkový formulář.
Letní nabídka
,,Jelení je na zvěřinových závodech VLS nabízeno od 69,- do 86 korun za kilogram, dančí v cenovém rozpětí 75,- až 89,- korun, kilogram divokého prasete od 23,- do 46,- korun, srnčí za 70,- až 104,- a mufloní za 35,- až 52,- korun. Zvěřina pochází ze čtyřiadvaceti honiteb, ve kterých Vojenské lesy hospodaří. Jestliže jednou z hlavních výhod zvěřiny oproti masu hospodářských zvířat je její původ, u nabídky VLS to platí dvojnásob. Lokalitám, které státní podnik spravuje, se totiž po desetiletí vyhnul civilizační ruch včetně intenzivního zemědělského hospodaření s využitím chemie," dodává k letní nabídce státní podnik VLS.
Inspirujte se recepty
Jelení řízky (autor Šárka Fialová, lesní správa Žatec)
  • jelení kýta (též kančí, dančí, srnčí), česnek, sůl, pepř, mouka, vajíčka, strouhanka, olej
Zvěřinová směs (autor Václav Sobotka, lesní správa LVS Potštát)
  • 150 gramů masa, česneková pasta, sůl, pepř, drcený kmín, divoké koření, sladká/pálivá paprika, půl cibule, hlávkové zelí
Svíčková ze zvěřiny (autor Jaroslava Matoušková, lesní správa Přimda)
  • 1 kg masa z telka nebo srnčího masa, slanina na prošpikování, olej, cibule, 2 ks mrkve, 2 ks kořenové petržele, celer, nové koření, bobkový list, barevný celý pepř, jalovec, 200 ml smetany, 100 g hladké mouky

Zdroj obrázků: zlesanastul.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů