Z lesa na stůl
Unikátní projekt státních podniků - Lesy České republiky a Vojenské lesy a
statky ČR.
Unikátní projekt státních podniků - Lesy České republiky a Vojenské lesy a statky ČR.
,,Myslíte, že zvěřina je drahá? A když si na ní chcete pochutnat, tak musíte do restaurace? To se nyní mění. Na lesních správách Lesů ČR a divizích Vojenských lesů a statků jsme zahájili přímý prodej zvěřiny. Stačí si vyhledat na naší mapě nejbližší lesní správu a vyplnit objednávkový formulář. A pak si jen vybrat jeden z receptů přímo od našich lesníků," uvádí hlavní informační portál zlesanastul.cz
- maso pocházející ze zvěře z volné přírody
- vysoká kvalita
- maso vyniká svou chutí, vysokým podílem bílkovin, minerálních látek
- hluboká tradice v ČR
Prodejní místa
Interaktivní mapa nabízí přehled prodejních míst, které jsou ve správě Lesů ČR nebo Vojenských lesů a statků ČR.
K dispozici jsou kontaktní údaje na odpovědné osoby vč. ceníku zvěřiny. Je třeba dopředu ověřit dostupnost zvěřiny a následně zamluvit přes objednávkový formulář.
Letní nabídka
,,Jelení je na zvěřinových závodech VLS nabízeno od 69,- do 86 korun za kilogram, dančí v cenovém rozpětí 75,- až 89,- korun, kilogram divokého prasete od 23,- do 46,- korun, srnčí za 70,- až 104,- a mufloní za 35,- až 52,- korun. Zvěřina pochází ze čtyřiadvaceti honiteb, ve kterých Vojenské lesy hospodaří. Jestliže jednou z hlavních výhod zvěřiny oproti masu hospodářských zvířat je její původ, u nabídky VLS to platí dvojnásob. Lokalitám, které státní podnik spravuje, se totiž po desetiletí vyhnul civilizační ruch včetně intenzivního zemědělského hospodaření s využitím chemie," dodává k letní nabídce státní podnik VLS.
Inspirujte se recepty
Jelení řízky (autor Šárka Fialová, lesní správa Žatec)
- jelení kýta (též kančí, dančí, srnčí), česnek, sůl, pepř, mouka, vajíčka, strouhanka, olej
Zvěřinová směs (autor Václav Sobotka, lesní správa LVS Potštát)
- 150 gramů masa, česneková pasta, sůl, pepř, drcený kmín, divoké koření, sladká/pálivá paprika, půl cibule, hlávkové zelí
Svíčková ze zvěřiny (autor Jaroslava Matoušková, lesní správa Přimda)
- 1 kg masa z telka nebo srnčího masa, slanina na prošpikování, olej, cibule, 2 ks mrkve, 2 ks kořenové petržele, celer, nové koření, bobkový list, barevný celý pepř, jalovec, 200 ml smetany, 100 g hladké mouky
Zdroj: zlesanastul.cz
Zdroj obrázků: zlesanastul.cz
Sdílet článek na sociálních sítích