Pátek, 17. května 2024

19. srpna - Světový humanitární den

Darujte, zvyšujte povědomí a věnujte dobrovolně svůj čas na pomoc humanitárním snahám po celém světě a pomoci chudým a potřebným v každé zemi, dokonce i ve vaší vlastní u příležitosti Světového humanitárního dne.

19. srpna - Světový humanitární den

Každý rok tisíce mužů a žen na celém světě vystavují své životy nebezpečí při práci v humanitárních záležitostech po celém světě. Tito oddaní hrdinové, kteří pracují zejména v zemích třetího světa nejvíce postižených chudobou, nemocemi, či přírodními katastrofami. Často v oblastech násilí nasazují své životy a někdy je při honbě za svými cíli ztrácejí. Světový humanitární den je okamžikem, kdy si připomínáme tyto hrdiny a jejich oběti.

Historie Světového humanitárního dne
Světový humanitární den byl ustanoven Valným shromážděním Organizace spojených národů jako připomínka smrti Sergia Vieiry de Mella a 21 jeho humanitárních kolegů při bombovém útoku na bagdádské sídlo OSN. Sergio se velmi dlouho snažil dát dohromady návrh na oficiální vyhlášení Světového humanitárního dne. Světový humanitární den byl oficiálně ustanoven, aby uznal Sergia a tisíce jemu podobných, kteří každý den pracují na tom, aby byl svět lepším místem pro méně šťastné, znevýhodněné a ty, kteří žijí v místech válek, hladu a katastrof.

Jak oslavit Světový humanitární den
Vezměte Světový humanitární den jako svůj čas na povzbuzení vašeho úsilí na podporu ohrožených, chudých a potřebných ve světě. Všechno to začíná vzděláním, takže věnujte nějaký čas studiu zemí, kde v současnosti probíhá válka nebo se stala přírodní katastrofa. Pak najděte způsob, jak dobrovolně pomoci. Můžete pracovat na zlepšení životů lidí v těchto vzdálených zemích každý den po malých krůčcích, nebo se stát součástí úsilí tím, že se spojíte s některou z mnoha charitativních organizací.

Nezapomeňte diskutovat o situaci na celém světě se svými přáteli a kolegy, šířit osvětu a vzdělávat se a být si jisti, že všichni kolem vás vědí o nelehké situaci ohrožených lidí po celém světě.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů