Neděle, 12. května 2024

9. listopadu - Světový den svobody

V mnoha částech světa je svoboda něco, co je samozřejmé - svoboda zvolit si jakékoli náboženství, které chceme (nebo žádné náboženství), svoboda být ve vztahu s osobou, kterou milujeme, svoboda cestovat? seznam pokračuje.

9. listopadu - Světový den svobody

Naneštěstí je na světě mnoho a mnoho míst, kde tyto svobody nejsou dostupné většině lidí, kteří jsou nuceni žít prázdné, nenaplňující životy, aby je vládci jejich zemí nenechali uvěznit nebo něco horšího.


Pokud nevíte, co to znamená bát se vyjádřit svůj názor, pak se můžete považovat za velmi šťastného, že žijete v místě, kde je svoboda prioritou i základním lidským právem. A jako všechno dobré, i svoboda by se měla slavit, a o tom je Světový den svobody.

Přečtěte si o Světovém dni svobody
Pro mnoho lidí je bláznivé přemýšlet o světě bez svobody. Mnoho lidí zažilo svobodu v celém svém životě. Pro spoustu lidí to tak ale není, a proto je důležité, abychom tomu rozuměli a hledali způsoby, jak změny provést.

Historie Světového dne svobody
Světový den svobody byl vytvořen jako připomínka pádu Berlínské zdi. Datum není ani tak o zdi samotné, ale spíše o tom, co symbolizovala. Pád této zdi znamenal konec komunismu ve střední i východní Evropě.
Byl vytvořen na oslavu znovusjednocení milovaných oddělených železnou oponou a odlišnými ideologiemi a v konečném důsledku slouží k uznání, že odhodlání mas může posouvat hranice, prolomit nepříznivá předsevzetí a nakonec určit typ vedení, po kterém touží, aby mohli žít ve svobodnější a spravedlivější společnosti.
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů