Sobota, 27. července 2024

Jsou pro vašeho psa lepší granule, konzervy nebo domácí strava?

Jsou pro vašeho psa lepší granule, konzervy nebo domácí strava?

Výběr správného krmiva je zásadní nejen pro spokojenost vašeho psa, ale také pro jeho zdraví. Každý typ má své výhody a nevýhody, a je proto důležité je znát. V dnešním článku se podíváme této problematice na zoubek a pokusíme se vám pomoci zorientovat. Pak se můžete lépe rozhodnout.

Kdy jsou nejlepší volbou konzervy?
Konzervované krmivo může být tou nejlepší volbou pro psy, kteří potřebují více vlhkou stravu, nebo pro ty, kteří upřednostňují plnější chuť. Má však obvykle nižší nutriční hodnotu a kratší trvanlivost po otevření. Také se vám může krmení touto variantou pěkně prodražit. Obzvláště, pokud budete kupovat kvalitní masové přípravky. Jako ideální se jeví podávat konzervy pro psy jako doplněk ke granulím.
Jaké jsou výhody a nevýhody granulí?
Tento typ krmiva je oblíbenou volbou díky své dlouhé trvanlivosti a snadnému skladování. Poskytují vyváženou výživu a jsou často obohacený o vitamíny a minerály. Na druhou stranu, některé granule mohou obsahovat méně čerstvých ingrediencí. Jsou ovšem cenově přijatelné, a to i ty nejkvalitnější.
A co domácí strava?
Vlastní příprava umožňuje kompletní kontrolu nad ingrediencemi. Je však důležité zajistit, aby byla strava vyvážená a splňovala všechny nutriční potřeby psa, což vyžaduje dobrou znalost v dané věci. Nicméně i v tomto případě se můžete poradit se svým veterinářem, který vás již navede správným směrem. Vše je ale vykoupeno vašim časem, který strávíte vařením.
Doma vyrobená strava tedy rozhodně není pro každého. Ideální je neupínat se jen na jeden druh a čas od času to prostřídat. Dnes seženete vše na jednom místě. Například krmivo pro psy (granule, konzervy, kapsičky, pamlsky) a další produkty pro psy naleznete na Panakei.cz.
Ve výsledku je stejně nejdůležitější zvolit krmivo, které vyhovuje nutričním potřebám, zdravotnímu stavu a osobním preferencím vašeho psa.
Zdroj foto: Jiri Hera / Adobestock.com
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů