Sobota, 27. dubna 2024

Fotovoltaika a firmy: 5 důvodů, proč chtít střešní fotovoltaickou elektrárnu

Fotovoltaika a firmy: 5 důvodů, proč chtít střešní fotovoltaickou elektrárnu

Fotovoltaika pro firmy se stává stále populárnějším řešením při snižování provozních nákladů a přispívání k udržitelnosti. Střešní fotovoltaická elektrárna nabízí firmám mnoho výhod. V tomto článku se zaměříme na 5 důvodů, proč je dobré zvážit investici do fotovoltaiky.

1. Snížení provozních nákladů
Jedním z hlavních důvodů, proč by firmy měly zvážit vybudování střešní fotovoltaické elektrárny, je snížení provozních nákladů na energii. Generování vlastní elektřiny ze slunečního záření umožňuje firmám snížit své výdaje na elektřinu a závislost na tradičních energetických dodavatelích.
2. Zelená energie a udržitelnost
Fotovoltaika pro firmy je skvělým způsobem, jak přispět k udržitelné budoucnosti. Využívání zelené energie z fotovoltaických systémů umožňuje snižovat ekologickou stopu firmy a přispívat k ochraně životního prostředí.
3. Finanční dotace
Investice do fotovoltaiky na střeše firmy může být podpořena různými finančními stimuly. Vládní programy, dotace na FVE a daňové úlevy podporují využívání obnovitelné energie a mohou výrazně snížit náklady na investici do solární elektrárny.
4. Nezávislost na energetických dodavatelích
Vlastní fotovoltaický systém umožňuje firmám získat nezávislost na tradičních energetických dodavatelích. Generování vlastní elektřiny ze slunečního záření zajišťuje, že firma bude mít vlastní energii a nebude závislá na výkyvech cen nebo případných výpadcích dodávek.
5. Dobrá pověst a zákaznická důvěra
Investice do fotovoltaiky na střeše firmy může posílit dobrou pověst a získat důvěru zákazníků. Ti se stále více zajímají o to, zda podniky dbají na svou udržitelnost. Mít vlastní fotovoltaický systém na střeše dokazuje závazek k ekologii a obnovitelným zdrojům energie. Z hlediska zachování byznysu bude již brzy zásadní i dobrý ESG rating - hodnocení environmentálních, správních a sociálních praktik a výkonnosti firmy. Už dnes řada odběratelů upřednostňuje právě ty firmy, které mají toto hodnocení dobré.
Hledejte špičkové technologie a komplexní služby
Fotovoltaika pro firmy přináší mnoho výhod. Vždy je dobré spojit se s realizační firmou, která má v tomto oboru zkušenosti a dokáže nabídnout nejen řešení fotovoltaiky na klíč, ale také nabídne kompletní portfolio služeb a nejmodernější technologie od předních světových výrobců, ke kterým patří Canadian Solar, Jinko Solar, Longi Solar, SolarEdge, Fronius, Huawei, Tigo či K2 Systems. Mezi takové společnosti se řadí reWATT, člen skupiny Solarity Group.
FVE jednoduše a bez starostí
Realizační firma vám velmi zjednoduší veškeré procesy spojené s výstavbou střešní solární elektrárny, pokud se postará o:
  • řízení projektu fotovoltaické elektrárny,
  • vytvoření studie proveditelnosti projektu,
  • přípravu pro výstavbu FVE,
  • získání potřebných povolení a stanovisek dotčených orgánů pro stavební povolení,
  • připojení k elektrické síti,
  • realizaci fotovoltaické elektrárny,
  • zajištění servisu, monitoringu a údržby FVE,
  • financování a investice do projektu,
  • přípravu podkladů pro získání dotací na FVE.
Pokud se vaše firma zajímá o snižování nákladů a přispívání k udržitelnosti, střešní fotovoltaická elektrárna je skvělou volbou. Zvažte investici do fotovoltaiky a začněte využívat výhody této zelené energie.
Mohlo by se Vám hodit: Zmíněná společnost reWATT působí nejen na území ČR (reWATT s.r.o.), ale i Slovensku (reWATT Slovakia s.r.o.). Více o nabídce služeb pro SK zde: Fotovoltaika pre firmy Slovakia

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů