Čtvrtek, 24. října 2024

16. červen - Den ocenění arboristů

Projevme v tento den trochu uznání arboristům, kteří riskují svou bezpečnost, aby nás ochránili před potenciálně nebezpečnými stromy a jejich větvemi.

16. červen - Den ocenění arboristů

Arborist Appreciation Day je o tom, že si najdete čas na ocenění všech důležitých věcí, které arboristé ve své práci dělají, a obětí, které přinášejí. Je to nebezpečná práce a lidé, kteří jí zasvětili svůj život, jsou často přehlíženi, protože si lidé neuvědomují, jak je to riskantní a životně důležité. Je toho více, než byste mohli předpokládat, a Arborist Appreciation Day si klade za cíl zvýšit povědomí o důležitosti těchto profesionálů.


Historie Dne ocenění arboristů
Pokud to ještě nevíte, arboristé jsou lidé, kteří se starají o stromy a kácí je, když představují nějaké riziko. Starají se o stromy v lesích a veřejných parcích i o stromy na soukromém pozemku. Bez jejich práce je nemožné dosáhnout úspěšného přístupu k ochraně zdraví a bezpečnosti, protože v určitých situacích mohou být stromy skutečným nebezpečím.

Jejich práce je často neviditelná a nedoceněná, protože koneckonců jsou to jen stromy, že? No ne tak úplně. Arboristé jsou tu, když je silná bouře nebo nějaká přírodní katastrofa. Stromy mohou být velké, těžké a životu nebezpečné, zvláště když dojde k katastrofě nebo bouři. Neúnavně pracují na tom, aby tyto stromy nikomu nezpůsobily zbytečné škody.

Další věc, kterou si mnoho lidí neuvědomuje, je to, že mnoho arboristů se vystavuje nebezpečí, aby ochránili ostatní lidi. Při své práci jsou často vážně zraněni a v některých případech zabiti. Je to riskantní práce, ale někdo to musí udělat, aby byla veřejnost v bezpečí.
Jak oslavit Den ocenění arboristů
Cílem Arborist Appreciation Day je zajistit, aby se těmto lidem dostalo uznání, které si zaslouží. Takže pokud jde o to, jak byste měli oslavit Den ocenění arboristů, nejdůležitější je říct "děkuji"! Je to něco, co většina z nás nedělá nebo k tomu nemá příležitost, ale je čas, abychom se o to pokusili.
Můžete uspořádat akci ve své komunitě, abyste jim poděkovali za jejich neúnavnou práci. Ale i něco tak jednoduchého, jako je zveřejňování na sociálních sítích a zvyšování povědomí o nich a jejich životně důležité práci, je dobrá věc.
Cokoli můžete udělat pro oslavu arboristů ve vaší komunitě, pomůže jim ukázat, že si jich vážíte. Malá gesta mohou znamenat hodně a dokázat těmto profesionálům, že jejich práce nezůstane bez povšimnutí, a to je důležité.
S příchodem Arborist Appreciation Day si stále více lidí začne uvědomovat životně důležitou práci, kterou odvádějí arboristé po celém světě. Kdykoli dojde k přírodní katastrofě nebo něčemu podobnému, arboristé hrají roli ve zvyšování bezpečnosti lidí a potenciálně zachraňují životy, takže je na čase, aby byli oceněni tak, jak si zaslouží.
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů