Sobota, 27. dubna 2024

E.ON v číslech - 167

E.ON v číslech - 167

167 přihlášek obdrželi letos organizátoři do 16. ročníku soutěže E.ON Energy Globe, která oceňuje tuzemské nejlepší projekty z oblasti udržitelnosti a ekologie.

Oproti loňsku stoupl počet přihlášených projektů o 17 %. Nejvíce z nich se týká vodohospodářství, krajinotvorby a vzdělávání. Nominovány jsou i zajímavé startupy z různých oborů. Odborná porota složená ze zástupců Akademie věd České republiky nyní přihlášky vyhodnocuje a v průběhu následujících týdnů z nich vybere šestici finalistů.

Projekty postupující do finále budou slavnostně představeny na konci května a spustí se i online hlasování na webu www.energyglobe.cz, v němž veřejnost bude volit až do 20. srpna své favority. I letos má každý finálový projekt svého ambasadora z řad známých osobností, kteří jej po celou dobu hlasování podporují. S ambasadory se lidé mohou setkat i osobně na E.ON Ekofestivalech v Českých Budějovicích a v Brně.

Ekofestival se konal poprvé loni v Praze a přilákal více než 5 000 návštěvníků. Letos chce E.ON nabídnout atraktivní program i lidem v regionech, a proto uspořádá rovnou dva Ekofestivaly. V Českých Budějovicích bude 8. června a návštěvníci se na něm mohou blíže seznámit s letošními finalisty. V Brně se bude konat druhý Ekofestival 31. srpna a na něm bude slavnostně představen letošní vítěz. V rámci obou Ekofestivalů čeká na návštěvníky během odpoledne a večera řada koncertů, přednášek, aktivit a workshopů se zajímavými tvářemi. Festival je vhodný pro celou rodinu a vstup na něj bude zdarma.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů