Sobota, 27. července 2024

Hasiči v noci uhasili požár pneumatik v kovošrotu v Kladně

Hasiči v noci uhasili požár pneumatik v kovošrotu v Kladně

V kovošrotu v Kladně hořely v noci na dnešek drcené pneumatiky. Po třetí hodině ranní hasiči hromadu odpadu rozebrali a prolili vodou. Požářiště následně předali majiteli. Středočeští hasiči to uvedli na síti X.

Hořet začalo kolem 19:00 v kladenské části Dubí. Na místě zasahovaly desítky hasičů, velitel vyhlásil druhý poplachový stupeň ze čtyř možných. Zásah trval do nočních hodin.

"Po třetí hodině ranní došlo k rozebrání hromady odpadu a závěrečnému prolití vodou. Následně byl snížen poplachový stupeň na první. Požářiště bylo předáno majiteli a jednotky vráceny zpět na základny. Po dobu 48 hodin bude probíhat pravidelná dohlídka za pomocí termokamery," uvedli dnes hasiči.

Podle jejich středečního vyjádření hořel odpad, v kterém byly nejen pneumatiky, ale také například plastové části automobilů. Příčinu vzniku ohně bude zjišťovat vyšetřovatel.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů