Čtvrtek, 24. října 2024

E.ON v číslech - 280 000

E.ON v číslech - 280 000

280 000 domácností v České republice aktuálně pobírá příspěvky na bydlení od Úřadu práce. Pro klienty E.ONu bude podat takovou žádost jednodušší, protože potvrzení o nákladech na energie, které je součástí žádosti, společnost státní správě poskytne automaticky.

E.ON je mezi pěticí velkých dodavatelů, kteří se zapojili společně s Ministerstvem práce a sociálních věcí do procesu snižování administrativní zátěže a napojili se na speciálně připravené integrační rozhraní, ze kterého pracovníci Úřadu práce budou moci informace získat sami bez nutnosti zapojení žadatelů. Do této doby museli všichni žadatelé o příspěvek na bydlení pravidelně dokládat také své náklady na energie. Takový doklad museli získat od svého dodavatele sami.

Aktuálně už to není potřeba. Nový proces není nijak složitý. Klient udělí Úřadu práce souhlas s tím, aby si výši jeho nákladů za energie zjistil přímo od dodavatele. Tuto možnost mohou využít klienti Úřadu práce při digitálním i osobním podání žádostí. Stačí, když v žádosti uvedou svého dodavatele energií a čísla odběrných míst pro elektřinu (EAN) nebo plyn (EIC), které najdou ve své faktuře za energie a o nic dalšího už se nemusí starat. Všechny potřebné údaje si následně předají dodavatelé s Úřadem práce sami a lidé tak musí udělat o krok méně.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů