Pátek, 29. března 2024

Kraj už má jasno, co s odpady

Kraj už má jasno, co s odpady
LIBEREC - Dva roky trvaly práce na strategickém dokumentu pro oblast nakládání s odpady pro Liberecký kraj, na němž pracovali krajští odborníci. Materiál schválilo nyní krajské zastupitelstvo. Materiál navázal na Koncepci odpadového hospodářství Libereckého kraje.
\"Jsme prvním krajem v České republice, který má plán odpadového hospodářství kompletně zpracovaný a schválený,\" uvedl radní pro zemědělství, ekologii a životní prostředí Radim Zika (ODS). Upřesnil, že od července roku 2003 probíhalo veřejné připomínkové řízení, plán byl připomínkován rovněž ministerstvem životního prostředí.
\"Bylo také zpracováno posouzení vlivu plánu odpadového hospodářství na životní prostředí. Závěry plánu respektují požadavky právních předpisů ČR i EU a rovněž zásady stanovené v Plánu odpadového hospodářství České republiky,\" upřesnila tisková mluvčí Libereckého kraje Linda Futerová.
Závazná část tohoto strategického dokumentu bude vyhlášena jako obecně závazná vyhláška Libereckého kraje a stane se závazným podkladem pro všechny subjekty, které na území kraje s odpady nakládají.
Zdroj:Právo
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů