Pátek, 29. března 2024

Obec terorizuje sběrač odpadu

Obec terorizuje sběrač odpadu
STAROVIČKY - Nejen z vlastního domu a dvoru, ale s veřejného prostranství před stavbou udělal skládku asi čtyřicetiletý Jiří Melichar ze Staroviček na Hustopečsku.
Další místa zabral a užívá je jako jakési mezisklady odpadu, který na káře za bicyklem sváží z širokého okolí. Vypracoval si dokonalý systém. V sadu má sklad bužírek a drátů, u malého rybníčku pod dálnicí zase skladuje staré pneumatiky. Hustý kouř, zamořující okolí, to často potvrzuje.
Snahy obce o udržení pořádku jsou marné. Nepořádek kolem domu sběrače odpadů už několikrát uklízeli lidé zaměstnávaní na veřejně prospěšné práce. Marně. Krátce po úklidu vždy dokázal dvůr svého domu i obecní prostory před stavbou zaplnit haldami odpadů. Oficiální prostředky, které obec použila, selhávají. Na doporučené dopisy neodpovídá, popřípadě je ani nepřebírá. Proto obec žádá o pomoc úřad malého okresu v sousedních Hustopečích. Vedoucí odboru životního prostředí Městského úřadu v Hustopečích zastupitelům ze Staroviček slíbil, že se do problému vloží a přizve pracovníky České inspekce životního prostředí. \"Nevím o tom. Zatím mě nikdo nepřizval, že by se na místo chtěl přijet podívat,\" řekl starosta Ladislav Tomek (nezávislý).
Podle jednoho z místních obyvatel muž dokonce napadl starostu. Ten fyzický střet ale jednoznačně popřel. Naopak do fyzického kontaktu se dostal sběrač s 83letým seniorem. U jeho domu sebral kovový barel, aby jej sám odvezl do výkupny šrotu. Když se obyvatel domku snažil zabránit odvozu, napadl jej a způsobil mu zranění na hlavě.
\"Ano, to fotbalisté vyhlásili sběr šrotu. Jenže tady ten to objíždí a sváží sám pro sebe. Tak se mu v tom ten důchodce snažil zabránit a on ho napadl,\" řekl muž, který nedaleko Melicharova domu venčil psa. \"Je to nejpracovitější člověk, kterého znám. Ale to samozřejmě berte s nadsázkou. Raději za ním nechoďte, nebo napadne i vás. A do domu už vůbec ne, kdoví, co by ten smrad, co tam má, s váma udělal,\" varoval.
Melichar není problémem jen pro Starovičky. Své zkušenosti s ním mají i řidiči. Potkávají ho na silnici ze Staroviček do Hustopečí, jak s bicyklem a připojeným dvoukolákem kličkuje po libovolné straně cesty a proklíná každého, kdo na něho zatroubí. Zatím jej naštěstí nikdo nesrazil.
Zdroj:Právo
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů