Středa, 24. dubna 2024

Zelení: Z voleb jsme vyšli se vztyčenou hlavou, jsme strana mladých

Zelení: Z voleb jsme vyšli se vztyčenou hlavou, jsme strana mladých

Strana pokládá zisk 3,16 % hlasů ve volbách do Evropského parlamentu za mírný úspěch. „Čas hodnocení a rozborů teprve přijde, ale v tuto chvíli je jasné, že jsme z voleb vyšli se vztyčenou hlavou. Voliči, kteří nám dali svůj hlas, výrazně pomohli k posílení našich pozic jako zřetelné alternativy současné vlády i opozice. Za to jim patří náš dík. Uděláme vše pro to, abychom jejich důvěru nepromarnili,“ řekl v prvním hodnocení výsledků voleb lídr zelených Jakub Patočka.

 

Za úspěch označil výsledek voleb i předseda Strany zelených Jan Beránek. „Vzhledem k překážkám, které naše kampaň musela překonávat, je nárůst zhruba o  procento jednoznačný úspěch. Potvrzuje se, že Strana zelených má u českých voličů soustavně rostoucí podporu. Věřím, že už v krajských volbách překročíme aspoň v některých krajích 5 %,“ komentoval Beránek výsledek voleb.

 

Zelení získali v parlamentních volbách v roce 2002 2,36 % voličů. Před šesti lety, v roce 1998, získala Strana zelených pouhých 1,12 % hlasů.

 

„Jsem ráda, že se potvrzují předpoklady, podle kterých mají zelení největší podporu mezi mladými voliči,“ komentovala místopředsedkyně Strany zelených a dvojka na kandidátce zelených Jana Ulbrychová skutečnost, že 8 % lidí ve věku do 44 let volilo právě Stranu zelených. „Je to jedna z nejpříznivějších zpráv o těchto volbách, jejichž celkový výsledek je smutnou výpovědí o stavu naší společnosti.“ dodala.

 

Kontakt:

Jana Ulbrychová, místopředsedkyně SZ pro média, tel.: 724 321 845
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů