Čtvrtek, 25. dubna 2024

Staré lednice vykoupí

Staré lednice vykoupí
Litoměřice - Staré lednice, televizory, sporáky, skříně, akumulátory, pneumatiky. To je jen stručný seznam položek, které budou moci být odváženy na nový sběrový dvůr odpadů, o jehož vybudování usilují pracovníci odboru životního prostředí litoměřického úřadu. Měl by mít otevřeno každý den, kromě neděle, a poskytoval by tak celoroční možnost odložení odpadů.
Provoz plánovaného sběrového dvoru budou zajišťovat Severočeské sběrné suroviny. Počítá se, že by mohl začít fungovat již na konci léta nebo od podzimu. Umístěn bude přímo ve sběrně druhotných surovin v ulici Marie Pomocné.
Služba bude poskytována zdarma. Za některé odložené odpady dostanou lidé i zaplaceno. \"Uvažujeme, že bychom vykupovali například železo, akumulátory, lednice nebo třeba televizory. Je to pro nás totiž levnější, než likvidovat černé skládky. Nápad jsme převzali z Jablonce, kde se takové řešení úspěšně osvědčuje,\" vysvětluje Pavel Gryndler, vedoucí odboru životního prostředí. \"Chceme také průběžně pořádat nejrůznější akce jako třeba jarní výkup pneumatik. Všechno je ale zatím v jednání,\" upozorňuje občany. Jak zdůrazňuje, služba by byla poskytována pouze občanům Litoměřic a přesný seznam odpadů teprve má být upřesněn.
Zdroj:Litoměřický deník
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů