Úterý, 16. dubna 2024

E 55 se dočká radarů a protihlukových stěn

E 55 se dočká radarů a protihlukových stěn
Šesti miliónů korun na opatření, které mají zlepšit dopravní situaci na E 55, schválilo na konci srpna ministerstvo dopravy. Finance použije Ředitelství silnic a dálnic na splnění požadavků představitelů měst a obcí ležících při přetížené mezinárodní komunikaci.

Jednat se bude zejména o změnu dopravního značení, zpomalovací pruhy, instalaci radarů na měření rychlostí, protihlukové stěny a další. Kdy se tak stane, budou rozhodovat starostové a zástupci ředitelství silnic a dálnic v polovině září na jednání v Bystřanech.
Ministerstvo dopravy uvolněním finančních prostředků dostálo svému slibu z července letošního roku na pracovní schůzce ve Mstišově. Zatímco české ministerstvo dopravy našlo společnou řeč s aktivisty z Krušnohorského koprníku a Obcí proti kamiónům, stejně jako se zástupci měst a obcí od Velemína po Dubí a kompromisní stanoviska se podařilo najít i se sdružením autodopravců Česmad-Bohemia, na německé straně napětí nepolevilo ani po prázdninách. Členové Lebenswertes Erzgebirge předposlední srpnový den měřili hlučnost na silnici E 55 v Altenbergu, Schmiedebergu a v Possendorfu na kraji Drážďan. Nejvyšší hodnoty dosahovaly 91 decibelů.
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů