Pátek, 29. března 2024

Energetický projekt 2004

Energetický projekt 2004
V plném proudu jsou přípravy dalšího, již třetího ročníku soutěže ENERGETICKÝ PROJEKT, která chce hledat a propagovat energeticky úsporné projekty významně připívající ke zlepšení životního prostředí. Celá akce je připravována jako doprovodný program výstavy ECO-CITY, která se uskuteční ve dnech 9.-12. 3. 2005 v rámci komplexu jarních výstav zaměřených na komunální sféru.
Soutěž je vypsána v kategoriích:
Nízkoenergetické budovy pro bydlení, školství, zdravotnictví, sociální péči, kulturní a administrativní činnosti.
Energeticky efektivní územní systémy.
Snížení energetické náročnosti v průmyslu zavedením inovativních postupů, technologií, materiálů nebo modernizací stávajícího energetického hospodářství.
Vyhlášení výsledků bude součástí slavnostního večera 11. ročníku veletrhu životního prostředí a úspor energie 10. března 2005.
KATEGORIE SOUTĚŽE
Nízkoenergetické budovy pro bydlení, školství, zdravotnictví, sociální péči, kulturní a administrativní činnosti - výstavba nebo renovace stávajících budov s dosažením minimálně nízkoenergetického standardu.
Projekty
Investiční akce
Energeticky efektivní územní systémy - vytápění, osvětlování.
Projekty
Investiční akce
Snížení energetické náročnosti v průmyslu zavedením inovativních postupů, technologií, materiálů nebo modernizací stávajícího energetického hospodářství.
Projekty
Investiční akce
ORGANIZAČNÍ PODMÍNKY
Přihlášku do soutěže může podat každá fyzická nebo právnická osoba, která se podílela na zpracování projektu nebo na realizaci či přípravě investiční akce. Přihlašovaný projekt je třeba zaslat společně s průvodní zprávou a grafickou a textovou dokumentací na jednotlivých listech formátu A4 (zůstává majetkem organizátorů s právem publicity při zachování autorských práv).
Porota bude složena ze zástupců vyhlašovatelů soutěže a nezávislých odborníků. Podmínkou pro zařazení projektu do soutěže je včasné doručení podkladů a úhrada soutěžních poplatků.
Vyhlášení výsledků proběhne v březnu 2005 u příležitosti konání veletrhu ECO-CITY 2005. Nejlepší studentské práce budou oceněny zvláštní cenou poroty.
Uzávěrka zaslání přihlášek: 1. 12. 2004.
Uzávěrka zaslání dokumentace: 7. 1. 2005. Dokumentaci je nutno doručit či zaslat v zapečetěné obálce na adresu: ABF, a.s., pracoviště Prosek, Mimoňská 645, Praha 9 s označením ENERGETICKÝ PROJEKT, a to do 7. ledna 2005.
Zdroj:HN
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů