Úterý, 30. dubna 2024

Krajskou předsedkyní Zelených se stala Daniela Matějková

Krajskou předsedkyní Zelených se stala Daniela Matějková

„Není koho volit“ skandovali studenti pražských vysokých škol, když 17. listopadu 2004 pochodovali Prahou. To ještě netušili, že silnou organizaci Strany zelených v Praze povede 24letá studentka FAMU Daniela Matějková. Právě tu zvolila o víkendu krajská konference pražských Zelených do čela své organizace. Dosavadní místopředsedkyně rady krajské organizace SZ v Praze a manažerka volební kampaně senátora Jaromíra Štětiny Daniela Matějková nahradí ve funkci odstupujícího předsedu Petra Štěpánka.

 

Daniela Matějková slibuje, že vnese do politiky čerstvý vítr. Pražské zelené, kteří jsou druhou nejsilnější krajskou organizací Strany zelených v republice, chce vést jako silnou, suverénní a kulturní politickou stranu. „Čeští politici na svých estrádách moc špatně hrají. My Zelení se nebudeme podbízet voličům tím, co nás nebaví. Mám ráda pohled na muže, kterým došli fráze a výmluvy. Do politiků z obrazovky budu šít tak dlouho až jim dojde, že mohou dělat jen něco zeleného – třeba okopávat mrkev,“ říká Daniela Matějková.

 

Krajská konference, která se konala v pražském Mánesu, zvolila také další členy pražského vedení Zelených: místopředsedy se stali  Vít Červenka a Martin Soukup, za členy rady byli dále zvoleni Olga Lomová, Zita Nidlová, Matěj Stropnický a Jan Šícha.

 

Straně zelených se právě v Praze podařilo v posledních volbách získat senátora, kterým se stal nestraník kandidující za Zelené Jaromír Štětina. Také ve volbách do Evropského parlamentu dosáhli Zelení v Praze zajímavého výsledku – hlas jim tady  dalo 4,38% voličů.

 

Kontakt:

Daniela Matějková, předsedkyně KO SZ v Praze, tel.:  777 164 232

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů