Úterý, 30. dubna 2024

Stena a Safina vytvoří v České republice společný podnik zaměřený na recyklaci elektroniky

Stena a Safina vytvoří v České republice společný podnik zaměřený na recyklaci elektroniky
Praha (Česká republika) 23. ledna (PROTEXT/ots) - Společnost Stena Metall, přední společnost v severském regionu, která se zabývá recyklací, a český výrobce předmětů z drahých kovů a recyklátor, společnost Safina a.s, vytvoří v České republice společný podnik s názvem Stena/Safina a.s.
Hlavním cílem nového podniku bude recyklace elektroniky podle evropské normy WEEE (Norma o odpadech z elektrických a elektronických zařízení).
   Nová společnost Stena/Safina a.s. bude mít v České republice tři provozní závody ve Vestci, Brně a Sadské. Ředitelství pak ve Vestci u Prahy.
   Společnost Stena Metall Group je severská jednička v poskytování služeb pro recyklaci a životní prostředí. Tato společnost provozuje své aktivity na 230 místech v devíti evropských zemích. Firma recykluje a zpracovává železné i neželezné kovy, regenerovaný papír, plasty, odpady z elektrických a elektronických zařízení, nebezpečné odpady, chemické a další odpady z výroby.
   Stena v současné době recykluje elektroniku ve svých závodech v osmi evropských zemích: Švédsku, Norsku, Dánsku, Finsku, Polsku, Rakousku, Německu a České republice. Co se týká odpadů z elektrických a elektronických zařízení, představuje tato firma evropskou jedničku, neboť se zabývá jejich recyklací již 15 let.
   Společnost SAFINA, a.s. je soukromá firma, která zaujímá vedoucí postavení v oblasti zpracování drahých a neželezných kovů a recyklace elektroniky, nejen v České republice, ale také v Evropě a Asii.
   Hlavní výrobní závody společnosti SAFINA se nacházejí v České republice a Číně. Další významné dceřiné společnosti jsou na Slovensku, v Polsku a v Rumunsku.
   SAFINA je součástí společnosti SAFINA Group, kterou tvoří dvě další významné české firmy s mezinárodní působností: Chemoprojekt, a.s. - komplexní inženýrská společnost a VUAB Pharma, a.s. - farmaceutická společnost.
   
   Pokud chcete získat více informací, kontaktujte, prosím:
   Stena Metall AB
   Phär Oscar
   Tel.: 46 31 775 22 04; 46 70 873 39 66
   E-mail: phar.oscar@stenatechnoworld.se
   Internetové stránky: www.stenametall.com
   
   SAFINA, a.s.
   Tomas Plachy
   Tel.: 420 241 024 284,
   E-mail: target=_top>tomas.plachy@safina.cz
   Internetové stránky: www.safina.cz
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů