Pátek, 29. března 2024

Krátce - různé

Krátce - různé

Po Praze bude v nejbližších dnech jezdit několik nových ekologických autobusů městské dopravy, a to na linkách obsluhovaných soukromými dopravci. Soukromí autobusoví dopravci zařazení v Pražské integrované dopravě se dlouhodobě snaží o zlepšení životního prostředí v Praze. V loňském roce obnovili svůj vozový park 49 novými autobusy. Z celkového počtu cca 500 autobusů provozovaných na linkách PID těmito čtrnácti dopravci se jedná přibližně o devět procent vozového parku.

Hladiny řek klesají, nebo jsou klidné. Na pěti místech Vysočiny nyní platí maximálně druhý povodňový stupeň.

Britský korunní princ Charles a jeho manželka Camilla včera v Praze navštívili anglické gymnázium - The English College, jehož je Charles patronem. Prohlédli si budovu gymnázia včetně knihovny, zhlédli část školního dramatického představení a se studenty diskutovali o čistotě vody a dalších ekologických tématech. Poté členové britské královské rodiny čtyřdenní návštěvu Česka ukončili a po 13. hodině odcestovali.

Ve středu po půl osmé vyjížděly pražské záchranné složky na pomoc k převrácenému vozu na odvoz odpadků do Jinonic. Popelářské auto s přívěsem se převrátilo na bok, řidič byl lehce zraněný. Dopravní podnik musel odklonit autobusy.

Radostné zprávy o nových přírůstcích přicházejí z jednotlivých oddělení Podkrušnohorského zooparku čím dál častěji. V pátek 12. března se narodila klisnička Shetlandského pony. K roztomilému hříběti přibudou brzy další.
Pět klisen plemene Shetland pony je ve vysokém stupni březosti. Další hříbata nejmenšího a nejotužilejšího poníka na světě očekáváme v nejbližších dnech.

hribe tarpan

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů