Čtvrtek, 18. dubna 2024

Krátce - různé

Krátce - různé

Coca-Cola ve Velké Británii spouští aplikaci, díky které mohou spotřebitelé sledovat výrobu Coca-Coly od jejího začátku. Zákazníci se tak mohou dozvědět podrobnosti o výrobním procesu, digitálně navštívit jednotlivé továrny nebo prozkoumat složení nápojů. Aktivita spadá pod heslo značky Live Positively. Jejím cílem je přiblížit značku spotřebitelům a zároveň je upozornit na nutnost recyklace. To je také jeden z dlouhodobých cílů společnosti ve Velké Británii - snížit dopad na životní prostředí.

POPAI CE vyhlásil další ročník soutěže o nejlepší in-store marketingové realizace. Uzávěrka přihlášek do POPAI Awards je 31. října 2010. Pořadatelé inovují soutěžní pravidla a rozšiřují kategorie soutěže např. o ekologické POP materiály. Soutěžní expozice a hodnocení exponátů se uskuteční 25. listopadu 2010 v rámci odborné konference. K vidění budou i práce mladých tvůrců, kteří představili své návrhy POP materiálů v rámci letošní studentské soutěže POPAI.

Referendum, které se uskuteční 22. května v Myslkovicích na Táborsku, rozhodne, zda se v obci bude stavět fotovoltaická elektrárna. Starosta Jiří Vrhel (NK) dnes uvedl, že proti stavbě se vyjádřilo už na 120 obyvatel na petičních arších a nyní záleží na všelidovém hlasování. Lidé z Myslkovic tak protestují proti stavbě solárních panelů na čtyřech hektarech za obcí. Petici zaslali již jak starostovi obce Jiřímu Vrhelovi, tak hejtmanovi Jihočeského kraje Jiřímu Zimolovi.

V pondělí 17. května začala v Městském informačním centru v Kratochvílově ulici v Přerově výstava fotografií na téma příroda.

Spoustu zábavy, pohádky, soutěže o ceny, ale i sport si užijí všechny děti, které přijdou v sobotu 29. 5. 2010 do Podkrušnohorského zooparku Chomutov.
Programem na Dětské zoo bude provázet moderátor Honza Krejčík, který spolu se svým divadlem zahraje dětem pohádku a zazpívá krásné písničky s texty Jiřího Žáčka. Zatančí skupina Heartbreakers, své umění předvede akrobat na kole, nebude chybět ani loutkové divadlo. Pokřtít narozené mládě přijede herečka Kamila Špráchalová, v pořadu S kouzly kolem světa vystoupí Pavel Kožíšek s modelkou Martinou Dvořákovou. Středověkou vesnici a ukázky historického šermu v podání šermířské společnosti Rekruti uvidíte v Kaštance a na louce pod statkem domácích zvířat si z blízka prohlédnete ukázky výcviku dravých ptáků. Ale oslavovat spolu s Vámi přijedou i zástupci Českého atletického svazu. V rámci projektu s názvem Atletika dětem přiblíží malým i větším zájemcům formou zábavných soutěží atletické disciplíny. Podpořit děti přijede oštěpařka Barbora Špotáková, která spolu s hejtmankou Ústeckého kraje Janou Vaňhovou pokřtí narozené mládě. Všechny srdečně zveme!

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů