Pátek, 26. dubna 2024

Bezplatná ekologická poradna

Bezplatná ekologická poradna

Krnov - Na dveřích Turistického informačního centra na (TIC) Hlavním náměstí v Krnově se na konci červnaobjevila cedulka s nápisem ekologická poradna.

Občanům bezplatně poskytuje rozsáhlé informace z oblasti životního prostředí. Její provozní doba je shodná s otevírací dobou informačního centra.
TIC Krnov zahájilo provoz nové bezplatné služby ve spolupráci se zdejším Střediskem ekologické výchovy (SEV).

"V Krnově se nejedná o žádnou novinku, projekt v podstatě navazuje na tradici takzvaného Zeleného telefonu, provozovaného od roku 1995 SEV Krnov," potvrdil Martin Bodešínský, vedoucí střediska. Na rozdíl od zeleného telefonu mají dnes občané možnost získat informace několika způsoby.

Osobní kontakt zajišťují pracovníci infocentra na Hlavním náměstí, další možností je využít telefonického dotazování na číslech 554 614 612 a 776 593 987. Pokud není možné zájemcům dát odpověď okamžitě, mohou použít imailovou adresu ekoporadna@mikskrnov.cz.

"Některé dotazy mohou být zodpovězeny okamžitě, a ty, které vyžádají podrobnější zpracování budou doručeny zvoleným komunikačním kanálem dle domluvy s klientem," vysvětlil Bodešínský. Ekoporadna nabízí informace o stavu životního prostředí, o úsporách energií v rámci programu Zelená úsporám, o problematice odpadů i ochraně ovzduší.

Dita Voznicová

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů