Pátek, 29. března 2024

Další zeď chrání obyvatele Ostravy před hlukem z hutě

 Další zeď chrání obyvatele Ostravy před hlukem z hutě

Největší tuzemská hutní firma ArcelorMittal Ostrava dokončila výstavbu další protihlukové stěny. Před nadměrným hlukem z překladového nádraží v areálu hutí bude chránit obyvatele místní části Radvanice a Bartovice. Její stavba stála 9,6 milionu korun. ČTK to dnes sdělila mluvčí ArcelorMittal Ostrava Věra Breiová.
V pořadí jde již o čtvrtou zeď, která je nejdelší, měří téměř 400 metrů. "Dohromady tak chrání bartovické občany před hlukem již 668 metrů stěn vysokých čtyři až osm metrů. Celková výše této investice pro zlepšení životního prostředí je 14,6 milionu korun," uvedla Breiová.

Obyvatelé v sousedství hutě si na hluk z vlakové vlečky stěžovali. "Touto cestou prochází téměř veškeré zásobování naší firmy surovinami, materiálem, náhradními díly a volným ložným prostorem," uvedl ředitel pro ekologii ArcelorMittal Ostrava Petr Baranek.

Loni v listopadu byla dokončena první etapa odhlučnění - stavba tří kratších protihlukových stěn. Tvoří je oboustranně akusticky pohltivé panely. Jde o prefabrikované prvky z dřevěného materiálu s vloženou vnitřní vrstvou, která pohlcuje hluk.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů