Čtvrtek, 28. března 2024

MUTOH BIO-LACTITE NA EKO NOTU

MUTOH BIO-LACTITE NA EKO NOTU

Výrobce velkoformátových tiskáren, firma Mutoh, uvádí na trh nové inkousty Bio-Lactite, pocházející z obnovitelných zdrojů.

"Nové inkousty organického původu Bio-Lactite jsou výsledkem dlouhodobého cíle firmy Mutoh, vyvinout inkousty šetrné k životnímu prostředí. Inkousty přináší uživateli řešení, jak redukovat dopady na životní prostředí při jejich denní tiskové produkci. Při tisku na recyklovatelná média jste schopni produkovat ekologické výtisky se srovnatelnými vlastnostmi, jak s inkousty na solventní bázi," říká Arthur Vanhoutte, prezident Mutoh Europe.Inkousty Mutoh Bio-Lactite nejsou založeny na petrochemické bázi. Inkoust obsahuje z 50 % ethyllaktát a komponenty, které jsou vyrobeny z obilovin. Z inkoustů neunikají do pracovního prostředí žádné škodlivé VOC látky (prchavé organické sloučeniny), a proto není nutné investovat do odvětrávání provozní místnosti. Inkousty mají označení Non ODP (non Ozone DePleting), což znamená, že inkoust neobsahuje složky, které jsou považovány za škodlivé pro zemskou ochrannou ozonovou vrstvu.

Látky obsažené v inkoustech zajišťují optimalizovanou chemickou interakci mezi inkoustovými pigmenty a povrchem tiskového média. Při tisku na rolová média inkoust zasychá na povrchu prakticky okamžitě. Při tisku na deskové materiály, u tiskárny Mutoh ValueJet Hybrid, napomáhá fixaci a sušení inkoustu zahřátý vzduch z tepelného nože. Během tisku je spotřeba elektrické energie pouhých 600 W.

Inkousty jsou určeny pro aplikace do interiéru a exteriéru. Mají široký barevný gamut a jedinečný lesk. Jsou vhodné pro 3D aplikace a schopné tepelné deformace, např. při tváření plastů. UV stabilita inkoustů je do dvou let v exteriéru bez laminace. Pro aplikace, kde dochází k intenzivnímu mechanickému namáhání, jako jsou polepy aut, podlahová grafika, je doporučované výtisk chránit laminací. Inkousty nabízí širokou kompatibilitu s necoatovanými deskovými materiály, jako jsou akrylové sklo PMMA, hliníkové sendvičové desky, pěněné desky, lepenka, ABS, polykarbonáty, polypropyleny a flexibilními materiály nonPVC a PVC vinylové fólie, recyklovatelný papír, bannery, polyetylén nebo polypropylén.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů