Čtvrtek, 28. března 2024

Už tento víkend začína veletrh TECHAGRO 2012 - REKORDNÍ V ROZSAHU VÝSTAVNÍ PLOCHY I POČTU VYSTAVOVATELŮ!

Letošní veletrh TECHAGRO naváže na vydařené poslední dva ročníky, jak v zastoupení vystavovatelů, tak v atraktivitě doprovodných programů.

Už tento víkend začína veletrh TECHAGRO 2012 - REKORDNÍ V ROZSAHU VÝSTAVNÍ PLOCHY I POČTU VYSTAVOVATELŮ!

bvvZ hlediska rozsahu výstavní plochy i v počtu vystavovatelů dosáhne dokonce rekordu, protože komplex všech čtyř agrárních výstav TECHAGRO, ANIMAL VETEX, SILVA REGINA a nově BIOMASA obsáhne více než 72.000 m2 a zúčastní se ho 762 vystavovatelů. "To je nejvíc v celé historii této akce", uvedl ředitel veletrhu Jan Kuběna.

Za zmínku stojí také počet zastoupených zemí, odkud vystavovatelé přijedou, těch je celkem dvacet. Mimoevropské firmy pocházejí z Číny a z Korejské republiky.

Pod patronací Českého sdružení pro biomasu CZ Biom a programu BIO-HEAT proběhne v Brně workshop věnovaný speciálně využívání rychlerostoucích dřevin pro energetiku Workshop se uskuteční 31.3. v rámci odborného programu veletrhu BIOMASA.

Cílem této akce je nabídnout relevantní informace o využívání rychlerostoucích dřevin (RRD) jako energetického zdroje, ale i poskytnout prostor pro navázání kontaktů a pro vzájemnou diskusi nad problémy oboru.
Seminář tak účastníkům přinese informace o vhodných způsobech, technologiích či ekonomice pěstování RRD, ale i legislativních podmínkách nejen pro povolování výsadby rychlerostoucích dřevin, ale i ve vztahu k novému zákonu o podporovaných zdrojích OZE. Mezi přednášejícími vystoupí odborníci z oboru, ale také dlouholetí pěstitelé RRD i zpracovatelé biomasy.
Program workshopu je dvoudenní, doplněný o možnost účastnit se exkurze na výmladkovou plantáž RRD a výtopnu využívající dendromasu.
Vstup na workshop, který proběhne v pavilonu P (sál P1) je ZDARMA.

Pěstitele rychlerostoucích dřevin najdete na BIOMASE jednak na stánku firmy Topolovefarmy.cz v pavilonu P, druhak na stánku Národní Asociace Pěstitelů Rychle rostoucích Energetických Dřevin.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů