Čtvrtek, 28. března 2024

Navštivte EnviWeb na veletrhu ENVIBRNO

Veletrh ENVIBRNO a souběžně probíhající Stavební veletrhy a veletrhy Urbis Invest a Urbis Technologie se konají již za týden v  termínu od 24. do 28. dubna na brněnském výstavišti...

Navštivte EnviWeb na veletrhu ENVIBRNO

Na stánku firmy EnviWeb s.r.o. v pavilonu A2, stánek číslo 16 se již tradičně mohou návštěvníci veletrhu setkat s poradenským centrem EnviWebu, které bude zaměřeno na stavební a urbánní ekologii s důrazem na oblast nakládání s odpady v obcích. Z prezentované problematiky jmenujme například zpětný odběr, podzemní kontejnery, firemní ekologii stavebních firem a další související témata.

Na koho se můžete těšit?

Sklolaminátové kontejnery ze Zlína
Návštěvníci tak budou mít možnost setkat se například se zástupci firmy REFLEX Zlín, která se specializuje na výrobu sklolaminátových kontejnerů pro obce a města. Předpokládáme zájem především o novinky v tomto oboru, kterými jsou podzemní kontejnery, ať už zcela zapuštěné nebo polozapuštěné. Pracovníci Reflexu budou k dispozici se svými zkušenostmi z řady instalací těchto kontejnerů nejen v ČR ale i řadě zemí EU.

Problematika ochrany ovzduší, hluku...
Novinkou bude také účast specialistů z firmy EMPLA AG, kteří nabídnou informace a zkušenosti z řady oblastí, které by mohly zajímat letošní cílovou skupinu, jako jsou otázky z oblasti hluku, ochrany ovzduší (včetně pachových látek) nebo měření a nakládání s azbestem (např. ve školských zařízeních). Vzhledem k tomu, že zázemí firmy tvoří i specializované laboratoře a disponuje měřící technikou pro výše uvedené oblasti, věříme, že dlouholeté praktické zkušenosti jejich odborníků budou letos největším lákadlem pro návštěvníky poradenského centra.

Rychlerostoucí topoly
Náš nejnovější partner, fa Topolové Farmy s.r.o. jejímž spoluzakladatelem je Jaroslav Kašpárek, úspěšný účastník pořadu Den D na ČT1 představí možnosti pěstování rychlerostoucích dřevin (zejména topolů a vrb) v našich podmínkách. Kdispozici bude i omezené množství sadebního materiálu pro ty, kteří by si chtěli na zkoušku pár topolů vysadit.

Zpětný odběr odpadu
Dlouhodobé partnery portálu EnviWeb.cz tvoří společnosti zajišťující kolektivní systémy sběru použitých výrobků (konkrétně ASEKOL, ELEKTROWIN a EKOLAMP) a obalů - EKO-KOM. Z tohoto důvodu budou návštěvníkům poradenského centra k dispozici ucelené informace a materiály o této problematice.

Komplexní služby podnikové ekologie
S komplexním systémem profesionálních služeb pro podnikovou ekologii a logistiku se zaměřením na provoz stavebních firem se budou na poradenském centru prezentovat zástupci firmy ECO-F a.s. Jejich systém PRO/EKO/LOG je komplexním řešením podnikové ekologie pro podniky o velikosti 20 až 250 zaměstnanců. Přijďte se informovat o jeho přednostech, možná je řešením i pro Vaši firmu.

Dopady nové legislativy
Odpovědi na otázky ohledně legislativy životního prostředí a souvisejících témat poskytnou v neposlední řadě zástupci samotného organizátora poradenského centra - firmy EnviWeb s.r.o.

Když máte chuť na něco netradičního
Již tradičním zpestřením programu poradenského centra pak bude mediálně vděčná ukázka entomofágie, neboli ochutnávka hmyzích specialit za účasti kuchaře specialisty Petra Ocknechta. Jeho nevšední kuchařské umění při přípravě cvrčků na másle, hmyzích woků, švábů v těstíčku a dalších lahůdek můžete naživo obdivovat 25. 4. mezi jedenáctou a čtrnáctou hodinou.

Jídelní lístek [PDF 330kB]

Úterý
24.4.2012
  • celý den - ochutnávka studených hmyzích pokrmů
Středa
25.4.2012
  • od 10:00 - praktická ukázka přípravy a ochutnávka pokrmů z hmyzu
  • od 12:00 - praktická ukázka přípravy a ochutnávka pokrmů z hmyzu
Čtvrtek
26.4.2012
  • celý den - ochutnávka studených hmyzích pokrmů
Pátek
27.4.2012
  • celý den - ochutnávka studených hmyzích pokrmů
Hmyz pro Vás bude připravovat šéfkuchař Petr Ocknecht.

Pro naše návštěvníky jsme opět získali registrační kód pro volný vstup na veletrh, postup viz níže:

Návod pro registraci návštěvníka:

- jděte na stránky www.bvv.cz
- klikněte na banner "REGISTRACE NÁVŠTĚVNÍKŮ"
- zadejte Váš e-mail
- zadejte registrační kód ENVIWEB12
- vyplňte zobrazený formulář a odešlete
Potvrzení registrace a voucher (pdf) obdržíte e-mailem.

Budeme se na Vás těšit...

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů