Úterý, 30. dubna 2024

Brňané nejsou spokojeni s pořádkem ve městě

Brňané nejsou spokojeni s pořádkem ve městě

Devět z deseti Brňanů je spokojených se životem ve městě. Nelíbí se jim však problémy s dopravou, nepořádkem či sociálně nepřizpůsobivými. To jsou hlavní výsledky sociologického šetření s názvem Charakter města Brna v postojích obyvatel.

Výzkum navazuje na prakticky stejný provedený roku 2009. Vedle pozitivního posunu ukázal i některé negativní stránky života ve městě. "Nejvíce jsou Brňané nespokojení s dopravou a průjezdností městem a velkým městským okruhem. Ale v tomto bodě je znát pozitivní posun. Jako problém dopravu zmínilo necelých čtrnáct procent lidí oproti sedmadvaceti procentům v roce 2009," podotkl Svoboda.

Naopak stále více Brňanů označuje za problém pořádek ve městě. Místo pěti procent v roce 2009 to je v současnosti už dvanáct procent oslovených.

Podobně se vyvíjí vztah k lidem jako jsou bezdomovci, narkomané či sociálně nepřizpůsobiví. "Lidem z Brna vadí stále více. Problémem nejsou pro tři, ale už pro sedm procent respondentů," konstatoval Svoboda.

Představitelé města přiznávají, že mají v tomto ohledu rezervy.

ZDROJ: www.brnensky.denik.cz, kráceno, upraveno

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů